© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.05.2024 10:21:33

Ni se jim izšlo, iz elite ekspresno izpadli tako Velika Britanija kot Poljska

Profimedia

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Pragi in Ostravi so odigrali predzadnji dan skupinskega dela. Iz skupine A so si že pred tem napredovanje v četrtfinale priigrale Kanada, Češka in Švica, danes pa je korak proti temu naredila Finska z zmago s 3:1 proti Danski.

Finci so tokrat proti Dancem iskali nujno zmago in jo dočakali, potem ko sta Hannes Bjorninen in Rasmus Rissanen zadela v uvodu zadnje tretjine, Alexander True pa je v 59. minuti le kozmetično popravil izid. Pekka Jormakka je v 60. minuti postavil končni izid z golom v prazno mrežo.

Na prvi današnji tekmi te skupine je Velika Britanija izgubila proti Norveški z 2:5. Britanci so še brez točke, Norvežani pa so že v prvi tretjini povedli s 3:0, tudi zmaga pa jim ne bo pomagala do četrtfinala. Eskild Bakke Olsen je prispeval dva gola za zmagovalce.

V tej skupini ima pred zadnjim krogom Kanada 17 točk, Češka 15, Švica 14, Finska pa 10. Avstrija ima na petem mestu sedem točk in igra v torek proti Veliki Britaniji, Finska pa proti Švici.

V skupini B, kjer so v četrtfinalu že Švedska, ZDA in Nemčija, sta bili danes na sporedu tekmi Švedska - Francija in Kazahstan - Poljska.

Švedi so na svoji šesti tekmi še šestič zmagali, Francijo so ugnali s 3:1. Po izenačenih dveh tretjinah sta v zadnji Švedom nove tri točke prinesla Erik Karlsson in Andre Burakovsky.

Na drugi tekmi, ki ni odločala o četrtfinalu, je Kazahstan ugnal zadnjeuvrščeno Poljsko s 3:1.

V skupini vodi Švedska z 18 točkami, ZDA imajo 13, Slovaška in Nemčija pa po 12. Latvija ima devet točk. Slednja igra v torek z ZDA, Slovaška pa s Švedsko.

Značke: hokej sp