© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.05.2024 12:04:51

Na Jesenicah zadržali mlada reprezentanta

Luka Vovk

Sij Acroni Jesenice so predstavile prva igralca moštva za sezono 2024/25.

Potem, ko so predstavili novega šefa klopi, Finca Nika Eronena, ki bo po desetletju prvi tuji trener na klopi Sija Acronija Jesenic, je vodstvo slovenskih podprvakov sporočilo, da železarja ostajata mlada, 18-letna upa slovenskega hokeja, branilec Maj Turšič Sečkar in napadalec Žan Špari Leben.

Oba prihajata iz zaloške hokejske šole in sta se v rdečem dresu dokazovala že v pretekli sezoni. Igrala sta v kar štirih tekmovanjih, ligi AHL, ligi IHL, članskem državnem prvenstvu in prvenstvu do 19 let, v katerem sta slavila naslov mladinskega prvaka.

Za obema sta tudi dve svetovni prvenstvi, bila sta člana tako reprezentance do 18 kot do 20 let in z obema selekcijama Slovenije na SP divizij 1B osvojila zlato odličje, Špari Leben je bil tudi kapetan reprezentance do 18 let.

"Maj je že v lanski sezoni dobil veliko priložnosti za igro. Dokazal je, da kljub mladosti lahko igra hokej na članski ravni, liga AHL pa je v tem trenutku odlična odskočna deska za njegovo nadaljnjo kariero. V svoji generaciji je med bolj izstopajočimi igralci, zato me veseli, da bo svoj talent in kvaliteto še naprej razvijal v dresu Jesenic. Prepričan sem, da bo v novi sezoni še napredoval in imel pomembno vlogo v naši ekipi," je o mlademu branilcu povedal direktor jeseniškega kluba Anže Pogačar in dodal še misli o napadalcu Špariju Lebnu: "Gre za enega vodilnih napadalcev, katerega čas prihaja. V pretekli sezoni je upravičil svoj prihod na Jesenice in naše zaupanje vanj. S svojim pristopom, obnašanjem in pozitivno energijo je lahko zgled drugim. Veseli me, da ostaja v naši ekipi, saj bomo tudi z njegovo pomočjo sledili rdeči niti, ki smo si jo zastavili."