© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
18.04.2016 09:49:33

Risi U-18: V tretje gre rado

Drago Cvetanovič

Slovenska reprezentanca do 18 let je včeraj prispela v italijanski Asiago, kjer se danes začenja SP divizije 1B, kjer se bodo mladoletni risi do nedelje borili z reprezentancami Italije, Japonske, Južne Koreje, Madžarske in Ukrajine.

Uradni del priprav so mladi risi v iztekajočem se tednu opravili na Bledu, medtem ko so določene treninge še pred tem izvedli v Ljubljani, saj je za večino igralcev minilo že kar nekaj časa od zaključka ligaških tekmovanj.

V okviru priprav je četa, ki jo vodi Mitja Kern, odigrala tudi prijateljsko tekmo z Japonsko, eno od tekmic na SP, in bila po kazenskih strelih od nasprotnikov iz dežele vzhajajočega sonca boljša s 4:3. "Ta tekma je bila vsekakor dobrodošla, še zlasti ker večina fantov že mesec dni ni odigrala srečanja," je dejal Kern.

Spored tekem
Danes ob 17. uri: Ukrajina – Slovenija
Jutri ob 20.30: Slovenija – Italija
V četrtek ob 13.30: Slovenija – Japonska
V petek ob 13.30: Slovenija – Južna Koreja
V nedeljo ob 17. uri: Madžarska – Slovenija

Lani je SP divizije 1B do 18 let potekalo v Mariboru, kjer so golobradi risi zasedli drugo mesto, kolajna je cilj tudi na letošnjem prvenstvu. Iz divizije 1A je ta selekcija izpadla na SP leta 2013, od takrat so bili golobradi risi na SP 1B enkrat tretji in enkrat drugi. Bodo v tretje prišli do zlata in napredovanja na višjo raven? "Cilj je kolajna. Zavedamo se, da bodo nasproti nas stale močne ekipe, a te nasprotnike smo na pripravljalnih tekmah že premagali, zato sem optimist. Verjamem v fante in računam na dobre predstave," je pred odhodom v Asiago še dejal selektor. 

Seznam reprezentance U-18 
Vratarja: Luka Sotlar (Slavija junior), Žiga Kogovšek (Jesenice mladi)
Branilci: Luka Leben (Slavija junior), Nik Petek (Maribor), Nejc Stojan, Nejc
Klofutar (oba Spånga, Šve), Jakob Jugovic (Triglav), Žiga Urukalo, Nejc Brus (oba Jesenice mladi), Nejc Voh (Maribor)
Napadalci: Matevž Ban (Triglav), Patrik Rajsar, Rok Kapel, Gašper Seršen, Erik
Svetina, Jaka Šturm, Jaka Sodja, Nik Brglez (vsi Jesenice mladi), Patrik Tišlar (MK Bled), Anej Kujavec, Domen Vidic (oba Slavija junior), Jan Drozg (Leksand, Šve), Mark Sever (Olimpija mladi)