© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
02.05.2015 20:14:30

Matjaž Kopitar: Čakati, da bo nekdo drug vse rešil, se ne da

Nikola Miljković

Selektor Matjaž Kopitar je danes razočarano zapuščal ČEZ Areno. Njegova četa je slabo prebila led na SP v Ostravi, šef slovenske klopi pa ob tem ni skrival tudi jeze.

Še posebej je bilo to videti že v prvi tretjini, ko je na klopi kričal na igralce. "Z razlogom sem bil tako jezen. Vse, kar smo cel mesec delali na pripravah, je šlo v drugo smer. Enostavno se tekem na taki ravni ne more zmagovati z dvema napadoma. Čakati, da bo nekdo drug vse rešil ali da boš samo del tega, to se ne da," je pojasnil.


Pravi, da je bil start izredno slab, slaba je bila tudi druga tretjina, konec je bil bolj obetaven, toda prepozno so se risi zbudili. "Absolutno je bil začetek slab, druga tretjina je bila še slabše, v tretji pa smo prišli toliko daleč, rekel bi, da smo si zaslužili izenačenje, ampak če hočeš izenačiti, moraš streljati na gol," je razočarano govoril Matjaž Kopitar in nadaljeval v istem tonu: "Če tega ne bi ves ta čas delali, trenirali bi rekel v redu, smo delali druge stvari. Bolj je treba biti lačen gola. Po vseh pripravljalnih tekmah smo se pogovarjali o tem, da damo premalo golov. Vse smo trenirali tako, da je šlo čim več ploščkov proti golu. Še kar iščemo neke prazne gole. Zdaj pa smo, kjer smo."

slovenija belorusija hokej re
Reuters

LAHKO JIH IGRA ZGOLJ ŠEST
Odsotnost Jana Urbasa, ki bi se boril z ramo ob rami z Anžetom Kopitarjem in Janom Muršakom, je bila vidna. Kako pa je novica, da bo moral Urbas srečanje spremljati iz hotela, vplivala na ekipo v pripravi na tekmo? V kolikšni meri so se porušili slovenski načrti? "Zaradi enega igralca nisem hotel podreti vseh ostalih napadov. Izkazalo se je, da na tej ravni v naših prvih dveh napadih ne more igrati nihče, kot zgolj naših šest najboljših napadalcev, ki jih imamo," je brez zadržkov priznal šef slovenske klopi.

902-37-matjaz kopitar gw
Grega Wernig

Pred zadnjo tretjino premešal napadalce, Slovenija pa je od tistega trenutka pokazala drugačen obraz. Ali mu je bilo žal, da se je za to potezo odločil šele pred zadnjimi 20 minutami? "Ne. Zaradi fizične moči drugače ne gre. Zadnjo tretjino smo igrali s tremi napadi, a to se ne da narediti za celo tekmo. Tudi Rusi so igrali eno tretjino na tri napade, super, a so potem tudi oni uporabili več igralcev. Tega hokeja ne moreš igrati na tri napade," je odkrito povedal.

O jutrišnji tekmi z Rusi, na kateri Urbas verjetno ne bo igral, danes še ni želel razpredati, dejal je le: "Marsikaj bom zamenjal."