© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
01.05.2015 20:45:09

Anže Kopitar: Tudi v ZDA za kosilo

Arsen Perić

Naš najboljši hokejist je pričakovano tudi v Ostravi najbolj oblegan slovenski oklepnik. Zanimanja tujih medijev zanj je gromozansko, Anže Kopitar tudi ta del posla opravlja kot največji profesionalec.


V soboto se bo ob 16.15 za Slovenijo začelo osmo SP. Na tem bo prvič po letu 2008 zaigral tudi največji slovenski mojster ploščka in palice, ki ima pred tem dobre občutke. "Tako oseben kot tudi glede ekipe, je občutek dober. Nekateri fantje imajo že počasi dovolj teh priprav, že komaj so čakali, da pride prva tekma. Mislim, da smo dobro pripravljeni in gremo lahko optimistično v prvo srečanje," je po drugem in hkrati zadnjem treningu Slovenije na Češkem pred prvim obračunom z Belorusi razlagal AK11.

anze kopitar ap
Arsen Perić

Napad Urbas-Kopitar-Muršak bo predstavljal drugega slovenskega. Anže in oba Jana so skupaj prvič in zadnjič zaigrali na šesti pripravljalni tekmi reprezentance v Nemčiji. "Časa za uigravanje je bilo dovolj, ni več nobenih skrivnosti. Mogoče sem do zdaj najmanj igral z Janom Urbasom, ampak nekega posebnega tako in tako sistema nimamo. Menim, das smo se hitro ujeli in da bo vse v najlepšem redu," je nadaljeval naš sogovornik.

anze kopitar 2 ap
Arsen Perić

VEMO, KAJ STORITI
Ker bodo risi že prva dva dni zelo obremenjeni, najbolj pa je neprijeten kratek čas med tekmama z Belorusijo in Rusijo, se je strokovni štab odločil, da fantje ne v soboto ne v nedeljo ne bodo opravili kratkih dopoldanskih treningov. Ali meni, da je ta odločitev dobra? "Ne vem, če je ravno idealno, a saj smo navajeni. Tudi v Ameriki igramo tekme v času kosila, vsi smo profesionalci. Prav vsi vemo, kako je imeti tekmo v takih terminih in da se ekipe včasih odločijo tudi za to, da odpovejo jutranje razdrsavanje. Vsak zase tako in tako ve, kaj mu najbolj paše, kaj mora narediti zase, koliko mora počivati, kaj mora pojesti, ali mu prija sprehod ali samo to, da se usede na kolo pred tekmo. Vsi torej vemo, kaj storiti, da bomo imeli pripravljene "motorje", ko se bo začela tekma," je nadaljeval Kopi.

anze kopitar 2 ap
Arsen Perić

VZDUŠJE JE VRHUNSKO
Oba treninga je naša izbrana vrsta opravila v pomožni dvorani, prvič bodo tako na led tekmovalne stopili šele neposredno pred srečanjem, kar pa ne prinaša nič takega, da bi se s tem obremenjevali, trdi Anže, ki že sedem let ni igral na SP, a pravi, da zaradi tega dejstva ni prav nič bolj nestrpen in podobno. "Mislim, da ne bo nič kaj drugače, kot pa na olimpijski igrah. Vsako tekmo gremo na zmago, tako kot smo vedno šli. Cilji vemo, kakšni so, pripravljeni smo dobro, vzdušje je vrhunsko in sem optimističen," je še zaključil slovenski as.