© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.03.2015 19:14:05

Mehičanke boljše od Slovenk

vszi

Slovenska ženska reprezentanca je v boju za uvrstitev skupino višje svetovnega prvenstva po zmagah proti Islandiji in Španiji doživela boleč poraz.

V tekmi 3. kroga skupine B druge divizije je v Jaci z 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) izgubila z Mehiko. Slovenke so srečanje z Mehiko začele brez poškodovane Pie Pren, kar se je poznalo v sami igri.

V prvi tretjini so si priigrale nekaj priložnosti, ki pa jih na žalost niso izkoristile. Na drugi strani so Mehičanke poskušale s številnimi streli na vrata Ines Confidneti in v 11. minuti je Claudia Tellez zadela za 1:0. Po prejetem zadetku so rise imele kar dvakrat prednost igralke več, ki pa je na žalost niso izkoristile in so na odmor odšle z minimalnim zaostankom.

V drugi tretjini so Slovenke zaigrale le z dvema napadalnima peterkama in vse od prve minute pritiskale na gol nasprotnic. Slednje so v desetih minutah zbrale le en strel na gol, medtem ko so rise kar nekajkrat nevarno ogrozile gol Monice Renterie.

Predvsem nevarne so bile med 35. in 37. minuto, ko so imele nekaj časa kar dve igralki več na ledu, a tudi tega niso uspele izkoristiti. Pol minute pred koncem si je dvominutno kazen prislužila Nuša Bučar, tako da so Slovenke zadnjih dvajset minut igre začele številčno oslabljene.

Nasprotnice so to izkoristile že po tridesetih sekundah igre. Na drugi vratnici se je lepo odkrila Melissa Arroyo in zadela za 2:0. Varovanke Acija Ferjaniča so  poskušale uloviti gol priključka, vendar jim ni uspelo, Mehičanke so v 56. minuti zadele še za 3:0, kar je bil tudi končni izid dvoboja.