© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.12.2015 08:55:55

Vrbata junak večera v Rogers Areni

Reuters

Radim Vrbata je bil junak večera v severnoameriški hokejski ligi NHL. Češki hokejist iz Mlade Boleslave je prispeval tri zadetke za moštvo Vancouver Canucks, ki je s 5:2 na ledu domače dvorane Rogers Arena premagalo Buffalo Sabres.

Radim Vrbata je vpisal svoj še šesti karierni hat-trick, Vancouver pa je doma prekinil niz petih zaporednih porazov. Poleg neustavljivega Čeha sta za gostitelje zadela še Brandon Prust in Šved Henrik Sedin, za goste pa sta gola dosegla Brian Gionta in Sam Reinhart. Vancouver je trenutno na devetem mestu v zahodni, Buffalo pa na 13. v vzhodni konferenci.

Hokejisti Boston Bruins so na domačem ledu morali priznati premoč Nashville Predators z 2:3. Roman Josi je prispeval prva dva gola za gostujočo ekipo, Viktor Arvidsson pa je z golom v 56. minuti Nashvillu zagotovil zmago. Za kosmatince sta gola dosegla Kevan Miller in Loui Eriksson. Boston je trenutno na sedmem mestu v vzhodni konferenci, Nashville pa na petem mestu v zahodni konferenci.

KRALJI PONOČI V COLUMBUSU
Na tretji tekmi večera je ekipa Colorado Avalanche v Denverju po podaljšku z 2:1 premagala Minnesota Wild. Domači so povedli v 25. minuti, zadel je Tyson Barrie. Gostje so izenačili v 54. minuti, ko je bil uspešen Zach Parise. John Mitchell je odločil tekmo z golom v četrti minuti podaljška.

Hokejisti Los Angeles Kings, za katere igra tudi Slovenec Anže Kopitar, bodo v noči na sredo gostovali pri Columbus Blue Jackets.

* Izidi:
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres                 5:2
Boston Bruins - Nashville Predators                2:3
Colorado Avalanche - Minnesota Wild                2:1 (podaljšek)