© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
09.12.2014 08:24:47

Neuničljivi Jagr lepo obeležil svojo 1500. tekmo

REuters

Češki veteran še vedno navdušuje v ligi NHL.

V noči na torek so v najboljšem hokejskem tekmovanju potekale tri tekme. 

Prav posebna je bila tista v Carolini, kjer so Devilsi domače moštvo premagali z nogometnim izidom 2:1. Zmaga gostov je tako samo polepšala sijajen jubilej 42-letnega Jagra, ki se je na tej tekmi vpisal tudi med strelce. V 35. minuti je s petim golom v sezoni ugnal Cama Warda in izenačil na 1:1, pri zmagovitem zadetku New Jerseyja pa je v 40. minuti prispeval še podajo.

S tema dvema točkama je eden najboljših hokejistov vseh časov na lestvici strelcev vseh časov napredoval na peto mesto, v svoji karieri pa je zbral 1772 točk. Do zdaj je sicer dosegel 710 golov, temu pa je dodal še 1062 podaj.

Češki napadalec sicer še neposredno pred začetkom tekme ni vedel, če bo sploh nadel opremo, saj se je zadnjih deset dni boril z gripo. "Ob 16. uri sem trenerju dejal, da naj me nocoj ne pošilja veliko na led, res se nisem dobro počutil. Bil sem povsem brez energije," je dejal Jaromir: "A nekaj se je uro pred tekmo spremenilo, vedno bolj sem nestrpno pričakoval srečanje. Vse se je spremenilo v minuti."
In kakopak mu ni bilo žal, da je na tej tekmi nastopil.

Na njegov dosežek so ponosni prav vsi njegovi soigralci in klubsko vodstvo. "Vsak dan se opominjam, da je delo z njim nekaj res posebnega tudi v moji karieri. Mogoče kaj takega nikoli več ne bomo doživeli. V mojem življenju mislim, da ne bo več igralca, ki bi pri njegovih letih igral na tako visoki ravni, kot pa igra on," je svojega varovanca pohvalil tudi trener Devilsov Peter DeBoer.


New York Rangersi so v Madison Square Gardnu  po podaljšku premagala Pittsburgh s 4:3. Odločilni gol je v četrti minuti podaljška dosegel Kevin Klein.

Klein, ki je bolj poznan po svoji obrambni igri, je v tej sezoni odkril tudi napadalno žilico. Branilec je doslej dosegel zanj rekordnih šest zadetkov, kar trije so bili odločilni in kar dva je dosegel v podaljšku. "Plošček je morda zadel enega od njihovih branilcev. Poskusil sem ga samo spraviti mimo njega. Ko je plošček pristal v mreži, sem bil kar zadovoljen," je dejal Klein.

Newyorčani so sicer sredi zadnje tretjine vodili s 3:1, nato pa v vsega 24 sekundah Pittsburghu, ki je skupaj s Tampo Bay in Detroitom na vrhu vzhodne konference, dovolili dva zadetka.

Na zadnji tekmi večera je St. Louis premagal Florido s 4:2. Pri Bluesih, ki je prevzel vodstvo v centralni skupini, se je na svoji prvi domači tekmi v dresu St. Louisa izkazal izkušeni vratar Martin Brodeur z 32 obrambami, odločilna zadetka pa sta v zadnji tretjini prispevala Chris Porter in Paul Stastny.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar bo v noči na sredo z Los Angelesom gostoval v Buffalu.

IZIDI
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 1:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins  4:3 (podaljšek)
St. Louis Blues - Florida Panthers      4:2