© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.12.2014 10:48:32

Nelson Mandela? Bil je velik športnik

vszi

Jonathan Bernier, vratar Toronto Maple Leafsov se je zaradi neizobraženosti, nerazgledanosti ali kar neumnosti pošteno osmešil.

Pred dnevi se je nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kingsih, ki zdaj nosi dres kanadskega moštva iz Toronta, pošteno osmešil.

Jonathan Bernier je bil eden od povabljencev na poseben dogodek, na katerem so se ob obletnici smrti nekdanjega predsednika Južnoafriške republike in Nobelovega nagrajenca spomnili na Nelsona Mandelo in njegove dosežke.

Pretekli petek je v Torontu košarkarsko moštvo Raptors v sodelovanju z Mandelovo fundacijo organizirali dogodek, ki so ga poimenovali po še eni fundaciji The Giant of Africa (afriški velikan), ki sicer podeljuje štipendije mladim Afričanom, na katerem so sodelovali tudi znani športniki. Med temi so bili tudi Charles Barkley, Magic Johnson, Dikembe Mutombo in tudi Bernier, ki so sodelovali tudi na posebni okrogli mizi, kjer so razpravljali o dosežkih in vplivu Nelsona Mandele.

Če so vsi prisotni točno vedeli, zakaj so tam, se ne zdi, da je to isto vedel hokejski čuvaj mreže. Ko ga je eden od novinarjev pred kamero namreč vprašal, kako pomembna je zanj zapuščina Nelsona Mandele in zakaj je zanj pomembno, da je prišel na to prireditev, je pošteno brcnil v temo.

transkript
vszi


"No, seveda je bil, hm, velik, hm, športnik in seveda vemo, kaj, hm, pomeni za šport na splošno, saj vsi vemo, kako šport lahko spreminja svet. Mislim da, hm, je zelo spoštovan v vseh športih in, hm, je eden tistih športnikov, ki sem ga spremljal, ko sem odraščal," je na prvo vprašanje odgovoril 26-letni Kanadčan in ga nato odgovoril še na vprašanje, kako pomembno je zanj, da je del tega dogodka: "Mislim, da gre za dobro stvar, hm, vedno, hm, rad podpiram vse take dogodke s tako dobrim namenom, kjer so v ospredju Afrič-, za Afriko. Očitno gre, hm, dober namen, in uživanje, hm, tudi na košarkarski tekmi." 

Te izjave je liga NHL nemudoma želela zatreti v kali, trudila se je, da bi jih izbrisali, vendar pa je dandanes to težko narediti. Verjeti je, da se je liga NHL znova nekaj naučila, upamo tudi, da tudi Jonathan Bernier, ki bi lahko ime Nelsona Mandele pred prireditvijo, če ne drugega, vpisal v iskalnik svetovnega spleta.