© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
03.12.2014 11:36:23

Legendarni vratar se vrača v NHL

Zvezdniški vratar hokejske lige NHL Martin Brodeur ima spet službo v elitni ligi.

Z 42-letnim Kanadčanom so do konca sezone pogodbo podpisali pri St. Louis Blues. Brodeur je do letošnje sezone kar 21 let preživel v New Jerseyju, s katerim je tudi trikrat osvojil Stanleyjev pokal.

"Super se počutim. Zares cenim, da sem dobil še eno priložnost, vesel sem, da se je tako dobro izšlo. Z veseljem že čakam nov začetek," je dejal hokejist, ki bo prvič v karieri igralca v NHL oblekel dres katerega od drugih klubov, saj je bil 21 let zvest le New Jerseyju: "Zanesljivo bo drugače, ne samo zame, tudi za navijače. A obrnil sem stran v življenju in to bo nov začetek." Po koncu lanske sezone se je Brodeurju iztekla pogodba z vragi, tako da je bil prost igralec.

Po navedbah ameriških medijev je St. Louis z veteranom sklenil enoletno pogodbo, vredno 700.000 dolarjev, ki pa vključuje še nekatere bonuse, med drugim 10.000 dolarjev za vsako osvojeno točko.

V St. Louisu so se morali zaradi poškodbe Briana Elliotta ozreti po vratarskih okrepitvah, po nekaj dneh preizkusnih treningov pa so dosegli dogovor z Brodeurjem, ki je s 688 zmagami najboljši vratar v ligi NHL vseh časov.