© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.12.2014 22:32:49

Mehke roke

Reuters

Nathan MacKinnon je še enkrat dokazal, da je bil rojen za igranje hokeja.

Pred nekaj dnevi sta se v ligi NHL pomerili moštvi Dallasa in Colorada, v Denverju pa so domači Plazovi Zvezde odpravili s 5:2.

Moštvo, ki je vodi nekdanji sijajni čuvaj mreže Patrick Roy, z dosedanjim potekom sezone ne more biti zadovoljno, saj so fantje iz Kolorada trenutno na predzadnjem mestu zahodne konference, vendar pa znajo pozornost pritegniti tudi s čim drugim.

V svojih vrstah imajo namreč enega najbolj talentiranih mladih hokejistov zadnjih let. Kanadčan Nathan MacKinnon, ki je prvega septembra na rojstnodnevni torti upihnil 19 svečk, nase opozarja že več let, tudi zato je bil na naboru leta 2013 izbran kot prvi po vrsti.
Zdaj v ligi NHL igra svojo drugo sezono, po lanski pa je brez prave konkurence prejel tudi nagrado za novinca leta Calder Memorial Trophy.

Najstnik, ki prihaja iz Halifaxa, je ravno na tekmi z Dallasom spet poskrbel, da so navijači eno njegovih potez spet spremili z odprtimi usti. Med igro se je plošček odbil izven igrišča in zelo visoko v zrak. Vsi igralci in navijači so se ozirali, kje je, ko je ta že padal proti ledeni ploskvi, kjer pa ga je zgoraj omenjeni mladenič lahkotno ujel s palico.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate njegovo potezo, verjemite, še zdaleč ni tako lahko, kot je videti.