© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
06.11.2014 11:02:46

Tavares odločil derbi večera

vszi

V severnoameriški hokejski ligi so ponoči odigrali tri tekme, ki pa se niso končale po rednem delu.

New York Islanders so po podaljšku, v polno je ob premoči na ledu zadel John Tavares, v gosteh prizadejali poraz vodilni ekipi Anaheim Ducks, ki z 21 točkami še naprej ostaja trdno v vodstvu.

Rački kljub porazu ostajajo na vrhu lestvice NHL, tokrat so morali igrati brez obolelih Ryana Getzlafa in Coreyja Perryja, ki sta z gripo obležala v postelji. Prav odsotnost obeh omenjenih igralcev se je najbolj poznala ekipi gostiteljev, Tavares pa je znal odsotnost kanadskih reprezentančnih kolegov izkoristiti najboljše.

Islandersi so tako končali negativni niz treh porazov, na roko jim je šlo tudi dejstvo, da se Anaheim poleg bolezni srečuje tudi s številnimi poškodbami v ekipi. Dva gola Tavaresa in eden Kylea Okposa so na koncu zadostovali za pomembno zmago.

"Sploh nismo govorili o tem, če sem odkrit," je o odsotnih igralcih Anaheima dejal Tavares. "Gre za zelo močno ekipo in ena najboljših ekip so zaradi več razlogov. Dejstvo je, da sta Getzlaf in Perry prav gotovo pomembna člena ekipe, a sami smo se bolj osredotočili na to, kaj moramo storiti za zmago in kje moramo biti bolj učinkoviti," je po tekmi povedal Tavares.

Njihovi mestni tekmeci New York Rangers so po podaljšku doma v kultni dvorani Madison Square Garden premagali Detroit Red Wings s 4:3. Odločilni gol je ob moštveni premoči na ledu prispeval Derick Brassard, tokrat je bil za zmago dovolj podaljšek, brez kazenskih strelov. New York Rangers so vknjižili že peto zaporedno zmago nad Detroitom.

"Nikoli si ne želiš, da nasprotnik izenači v zadnjih sekundah rednega dela. A moram svojim soigralcem čestitati. Strnili smo vrste in v podaljšku le prišli do zmage," je po tekmi povedal napadalec Rangersov Rick Nash.

Montreal Canadiens so slavili v gosteh, ko so bili po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 boljši od Buffalo Sabres. Zmagovalec dvoboja je bil znan šele po treh krogih kazenskih strelov, ko je po zgrešenem strelu Zemgusa Girgensonsa mrežo zatresel P.A. Parenteau.


IZIDI
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens  1:2 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - New York Islanders   0:1 (podaljšek)
New York Rangers - Detroit Red Wings 4:3 (podaljšek)