© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.03.2016 12:45:51

Telemach Olimpija: Rus na preizkušnji

Grega Wernig

V nasprotju preostalimi s šestimi slovenskimi ekipami, ki se že borijo v končnici državnega prvenstva, na svoj prvi letošnji nastop v domačem tekmovanju še čaka naš edini predstavnik v ligi EBEL, Telemach Olimpija.

V ponedeljek so zeleno-beli krenili v drugi teden priprav na zadnjo fazo sezone, danes pa jih v zaklenjenem Tivoliju čaka prijateljsko srečanje s Crveno zvezdo, s katerim bodo prekinili monotonijo treningov.

Čas brez tekem bodo nekateri zmaji izkoristili tudi za dokončno celjenje poškodb, ki so jih utrpeli v zadnjih mesecih. Tako po posebnem programu za zdaj trenirajo vratar Olivier Roy ter napadalca Matej Hočevar in Sebastjan Hadžič, za katere pričakujejo, da se bodo sicer kmalu vrnili v poln pogon. Kot smo že poročali, se je sezona še pred zaključkom drugega dela lige EBEL končala za branilca Kristjana Čepona, ki okreva po operaciji, ki jo je prestal zaradi izpaha ključnice in strgane vezi desne rame.

Iz kluba pa so sporočili, da se ne pripravljajo le na zadnje tekme v državnem prvenstvu, temveč že tudi na naslednjo sezono in bodo tako slačilnico na Celovški 25 ta teden odprli za novega člana. Za teden dni na preizkušnjo prihaja 19-letni ruski najstnik Nikita Rejn, ki se je v preteklosti že podil tudi po tivolskem ledu, saj je z ekipo iz avstrijskemga St. Pöltna, LA Stars, katere dres je nosil tri leta, v Ljubljani boril v mladinski ligi EBEL.

Zadnjo sezono se je mladenič, ki je odraščal v Jekaterinburgu, sicer preselil na Švedsko, v četrto ligo, kjer je za Motalo odigral 35 tekem, na katerih je 11 golom dodal še 15 podaj.