© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.03.2016 10:11:16

Dober obet pred domačim SP

HZS

V nedeljo se je v Zalogu odigrala zadnja tekma v razširjenem avstrijskem tekmovanju za dekleta v ligi DEBL.

Za slovenske predstavnice se to ne bi moglo končati bolje, saj so igralke kandidatke za našo žensko reprezentanco združene v ekipo Triglav Olimpija prišle do naslova prvakinj.

V finalu so se varovanke Acija Ferjaniča, sicer selektorja risinj, z 2:1 v seriji odpravile madžarsko ekipo KMH Budabest, do obeh zmag pa so Slovenke prišle na domači ledeni ploskvi. V Budimpešti so namreč na prvem obračunu v okrnjeni postavi morale tekmicam priznati premoč s 3:7, na drugi tekmi so slavile s tesnih 3:2, kar pa je bilo dovolj, da so si priigrale še odločilno tretje srečanje, ki so ga nato v nedeljo v Zalogu dobile s 7:4. Srečanje sicer ni minilo brez zapletov, saj so Madžari po tekmi, jezni zaradi nekaterih sodniških odločitev, zapustili ledeno ploskev, zato tudi ni prišlo do podelitve.

Pri Triglav Olimpiji sta se v finalni seriji kot strelki najbolj izkazali Eva Dukarič, ki je dosegla pet zadetkov, in Sara Confidenti, ki je mrežo zatresla trikrat. Slednja je z 39 točkami (27+12) na 15 tekmah zasedla tudi mesto najboljše strelke lige.

Ta naslov bo risinje gotovo še bolj ohrabril pred svetovnim prvenstvom divizije 2A, ki ga bodo od 2. do 8. aprila gostile na Bledu, kjer pa sicer Slovenke čaka veliko težje delo, saj se bodo verjetno v družbi Severne in Južne Koreje, Velike Britanije, Poljske in Hrvaške borile za obstanek.

V drugi avstrijski ligi DEBL2 pa so pred kratkim naslov osvojile tudi Mariborčanke, v tej ekipi pa so enako združeno zaigrale vse mlade in nove slovenske hokejistke, ki so si predvsem nabirale izkušnje, na koncu pa so si priigrale celo zlato.