© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(rp)
(rp)
21.08.2024 16:42:20

Anamarija Lampič: Novi strelski trener mi lahko pove po domače

Anamarija Lampič in novi strelski trener Ljubo Tomažič
Anamarija Lampič in novi strelski trener Ljubo Tomažič
sloski

V želji po čim boljši pripravi so biatlonci trenutno na 14-dnevnih višinskih pripravah na prelazu Lavaze v Italiji. Tam trenira celotna reprezentanca A z izjemo Jakova Faka.

Prvo ime ženske ekipe ostaja Anamarija Lampič, ki je očitno prebolela odhod nemškega trenerja Ricca Grossa, potem ko se je nanj sprva odzvala z obžalovanjem. Kot pravi, je zanjo velika sprememba prihod strelskega trenerja Ljuba Tomažiča. "Vsak človek vedno poskuša nekaj dodati, a pri novem trenerju je prednost predvsem ta, da je Slovenec. V preteklih sezonah morda Ricca v angleškem pogovoru nekajkrat nisem povsem dobro razumela, tukaj pa mi sedaj resnično lahko vse razložijo povsem po domače. To je velika prednost. Nekako v novi sezoni znova pričakujem, da težav s tekom ne bom imela, streljanje pa bo tudi zaradi nove ekipe na višjem nivoju."

Kljub slabemu nastopu na SP v češkem Novem Mestu pravi, da je z lansko sezono zelo zadovoljna: "Sedemnajsto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala je nekaj, kar v slovenski reprezentanci že dolgo ni uspelo nobeni biatlonki. Zagotovo pa si želim še več. Zelo se zavedam, kako je težaven prehod iz enega vrhunskega športa v drugega, a to je bila moja želja in s tem želim nadaljevati."