© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
31.01.2019 15:15:46

Oglasil se je GORAN JANUS! Dolgo je bil odmaknjen, zdaj pa spregovoril O PETRU IN GLAVNEM TRENERJU

Tit Košir

Sedem sezon je Goran Janus vodil slovensko reprezentanco v smučarskih skokih, ki je v tem času postala stalnica v svetovnem vrhu.

Nekaj zadnjih sezon se ni ravno posrečilo, zaradi česar je moral Janus zapustiti A reprezentanco, od letos pa je nekakšna vez med različnimi reprezentancami. Kot nekakšen športni direktor.

Dolgo časa se je držal zase, včeraj pa je vendarle za RTV Slovenija razkril nekaj misli o letošnji sezoni, o težavah Petra Prevca in o delu Gorazda Bertonclja, njegovega naslednika.

"Z Gorazdom Bertoncljem se slišiva, to drži, da bi delal z njimi, to pa ne. Se pa večkrat slišiva in sem mu vedno na razpolago." je kratko odvrnil Janus, ki je imel nasvet za zdajšnjega glavnega trenerja.

"Izkušnje so tiste ... Pomemben je določen čas, ki ga trener potrebuje. Ima mlado in perspektivno ekipo."

prevc
Profimedia

O Petru Prevcu, ki je bil eden glavnih podpornikov za zamenjavo na selektorskem mestu, pa je dejal tole: "Jaz sem večni optimist tudi zanj. Mislim, da ne bo težav, le to sezono bo treba v miru prebroditi."

Kakšnih zamer vsaj takole javno ne goji in ostaja na voljo za nasvet. Nenazadnje je tudi sam šel skozi težko uvodno sezono, ki pa je nato prinesla nekaj zares blestečih sezon.