© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.02.2018 08:01:07

Tim Kevin Ravnjak po drugi olimpijski finale

Za slovenske akrobatske deskarje bo nastop v Pyeongchangu drugi olimpijski v zgodovini. Pred štirimi leti sta v Sočiju nastopila Jan Kralj in Tim Kevin Ravnjak, ki se je v snežnem žlebu izvrstno odrezal, uvrstil se je v finale, v katerem je zasedel osmo mesto. Velenjčan sestavlja tudi letošnjo ekipo, v kateri sta še Tit Štante in Kaja Verdnik.

Vsi bodo nastopili v snežnem žlebu, Ravnjak pa ima nekaj možnosti tudi za nastop v snežnem parku in akrobatskih skokih.

"Za slopestyle in big air sem tretja rezerva, zna se zgoditi, da bom nastopil tudi v teh dveh disciplinah. Obe sta imeli eno normo, tekmovalci so v obeh isti, meni je zmanjkalo 65 točk. Mislim, da bi jih osvojil, če ne bi odpadla zadnja tekma svetovnega pokala v Laaxu. Tudi če bom tekmoval samo v snežnem žlebu, ne bom obžaloval, da sem se dve leti ukvarjal tudi z drugima dvema disciplinama, v katerih sem zaenkrat realno nekoliko slabši. To ne bo niti nič slabega, saj bom lahko imel fokus le na snežni žleb," je dejal Ravnjak.

Velenjčan se zaveda, da je na prejšnjih igrah zabeležil odličen rezultat, ga je pa letos na eni tekmi tudi presegel, ko je zasedel četrto mesto. "Vsaka tekma je zgodba zase. Da bi zdaj rekel, da bom rezultat s prejšnjih iger brez težav ponovil ali ga še izboljšal, ne bi bilo smotrno. Vse bo odvisno od dnevne forme in drugih dejavnikov, ki nas spremljajo. Si pa definitivno želim pokazati lepe vožnje. Zadnji mesec in pol sem vadil novo vožnjo, ki jo bom pokazal v Pyeongchangu. Za svetovno prvenstvo leta 2015 sem prvič pokazal trik z imenom 'double cork front side 1080', zdaj imam v vožnji tri take trike. Od Sočija sem ogromno napredoval, a isto velja tudi za moje tekmece," svoje uvrstitve ne more napovedati Ravnjak.

Preostala slovenska predstavnika sta debitanta in odhajata v Južno Korejo predvsem iskat izkušnje. "Zame bi bil finale sanjski razplet. Realno nemogoč, ampak z malo sreče se tudi to vendarle lahko zgodi," meni Štante, ki poleg deskanja trenira tudi hokej: "Hokej je še vedno moja ljubezen, s Celjem treniram, tekem pa ne igram."

"Zame so bili zadnji dnevi stresni, saj do zadnjega trenutka nisem vedela, ali potujem ali ne. To je bil moj glavni cilj, rezultatskega cilja pa v Koreji nimam. Želim si samo odpeljati tako, kot znam," je svoje želje predstavila tekmovalka iz Griž pri Celju.