© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.02.2018 07:55:09

Danes bo na Euru v futsalu spet še kako VROČE: Lahko slovenski krvniki zaustavijo tudi ČAROVNIKA Ronaldinha in njegove razigrane soigralce?

Grega Wernig

Futsalsko evropsko prvenstvo v Ljubljani se bliža koncu. Danes bosta na sporedu polfinalni tekmi. Ob 18. uri se bosta za mesto v sobotnem finalu merili Rusija in Portugalska, ob 21. uri pa Kazahstan in Španija.

Rusija, ki brani srebro izpred dveh let, je v polfinale prišla po tem, ko je v četrtfinalu z 2:0 premagala Slovenijo. V skupinskem delu pa je najprej igrala 1:1 s Poljsko, nato pa še 1:1 s Kazahstanom. Portugalci na prejšnjem prvenstvu niso prišli do boja za kolajne, izpadli so v četrtfinalu. So pa tokrat v četrtfinalu gladko z 8:1 izločili Azerbajdžan, medtem ko so v skupini na prvi tekmi premagali Romunijo s 4:1, na drugi pa še s 5:3 Ukrajino. V svojih vrstah imajo Portugalci zaenkrat prvega zvezdnika prvenstva Ricardinha, ki vodi na lestvici strelcev s šestimi goli, pri vrhu pa je tudi po številu podaj, zbral je tri, in številu strelov v okvir vrat (14).

V drugem polfinalu se bo Kazahstan, branilec brona z EP 2016, srečal z branilko naslova Španijo. Kazahstanci so v četrtfinalu s 3:1 premagali Srbijo, v skupini pa so najprej s 5:1 premagali Poljsko, nato pa igrali 1:1 z Rusijo. Španci, ki tekmece zatirajo s posestjo žoge in nadzorom nad igro, so v četrtfinalu z 1:0 premagali Ukrajince, v skupini pa najprej remizirali s Francijo s 4:4, nato pa z 1:0 premagali Azerbajdžan.

Zmagovalca polfinala bosta igrala v sobotnem finalu, poraženca pa v tekmi za tretje mesto, ki bo prav tako v soboto.

Vstopnice za polfinale so še na voljo po ceni pet oziroma sedem evrov za obe dnevni tekmi.

Značke: futsal ep