© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.03.2017 08:09:24

Slovenija ostala brez medalje na SP v paraskiju

Slovenska reprezentanca v paraskiju je prvič po letu 2011 ostala brez kolajne na svetovnem prvenstvu. Tekmovanje je gostil avstrijski St. Johan, ekipa Elan, ki je na solnograškem nastopila v postavi Matjaž Pristavec, Uroš Ban, Uroš Ule in Matej Bečan, pa se je morala zadovoljiti s petim mestom. Zmagali so Rusi pred Avstrijci in Švicarji.

Želje ekipa Elan so bile uvrstitev na zmagovalni oder bodisi ekipno, bodisi med posamezniki, toda tokrat se ni izšlo po slovenskih željah, čeprav so bili Slovenci do zadnjega skoka v boju za uvrstitev na zmagovalni oder.

Uvodni dan, ko so opravili z dvema tekoma veleslaloma, je slovenski ekipi zavoljo padca Uroša Bana v prvi vožnji, kazalo bolj slabo, a so izkušeni padalci po treh serijah skokov na cilj prednost pred tekmeci zmanjšali in se uvrstili na tretje mesto, ki so ga vse do zadnje serije držali v rokah. Žal pa sta sreča in padec koncentracije tokrat zapustili do zadnjega skoka še aktualnega svetovnega prvaka Mateja Bečana, ki je padel v 'out', s čimer so se slovenske sanje o ekipni in tudi posamični medalji v hipu razblinile in v slovenski tabor prinesle precejšnje razočaranje.

"Na žalost se ni razpletlo povsem po naših željah, saj smo bili vse do zadnjega skoka v igri za vsaj tretje mesto, toda splet okoliščin in nekaj nezbranosti, so nam odnesli želeno medaljo. Treba je sicer priznati, da so bili Rusi na tem prvenstvu poglavje za sebe, če se nam ne bi pripetila napaka v smučanju in v skokih, bi bili verjetno blizu njim, a se je žal izteklo tako kot se je. Vsekakor smo razočarani, a tudi iz tega se moramo kaj naučiti in poskrbeti za popravek napak na prihodnjih tekmovanjih," je prvenstvo ocenil Matjaž Pristavec, ki je bil na devetem mestu tudi najboljši posameznik slovenske vrste.