© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.09.2016 16:08:26

Fak in Gregorinova potrdila primat v državi, Malijeva v trenerske vode

Grega Wernig

Andreja Mali se je poslovila od biatlona, a zgolj kot tekmovalka.

Jakov Fak in Teja Gregorin sta potrdila primat v državi tudi na poletnem državnem prvenstvu v biatlonu. Na sprinterski tekmi na Pokljuki sta bila po teku z rolkami in dveh streljanjih nepremagljiva za domače in tuje tekmece.

V moški konkurenci je Fak s 100-odstotnim strelskim izkupičkom na 10-kilometrski razdalji premagal Bolgara Krešimirja Aneva, ki je prav tako zadel vseh 10 tarč, za dobrih 12 sekund, Klemen Bauer na tretjem mestu pa je po dveh kazenskih krogih zaostal za dobro minuto. Tretji v slovenskem prvenstvu je bil skupno četrtouvrščeni mladi Mitja Drinovec, ki je bil tudi najboljši med mlajšimi člani.

V ženski konkurenci sta nastopili le dve Slovenki. Teja Gregorin je na 7,5 km s tremi kazenskimi krogi za slabe pol minute ugnala Anjo Eržen, ki je zgrešila še en strel več, tretja je bila Američanka Emily Dreissigacker. Velja omeniti, da je na tekmi manjkala Andreja Mali. Kamničanka je sklenila dolgoletno biatlonsko kariero in presedlala v trenerske vode. V mladinski reprezentanci zdaj pomaga Janezu Mariču, prevzela pa je ženski del nadarjenih slovenskih tekmovalcev.

Ob koncu drugega dela priprav biatlonce v nedeljo na Pokljuki čaka še tekma s skupinskim startom.

andreja mali 71
Andreja Mali
Arsen Perić