© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
14.03.2016 20:30:22

Krvnik Prevca v Titisee-Neustadtu le smeje o Prevcu

Johann Andre Forfang in Peter Prevc
Johann Andre Forfang in Peter Prevc
fis.com

Johann Andre Forfang je minulo soboto premagal najboljšega skakalca v letošnji sezoni in slavil prvo zmago v karieri.

Norveški skakalni šport je lahko na zadnji tekmi v Titisee-Neustadtu v zgodovino zmagovalcev vpisal novo ime. Johann Andre Forfang je bil kar nekajkrat letos zelo blizu, a je moral večinoma premoč priznati prav Petru Prevcu.

Zdaj, ko skače v izjemni formi in ko si je vzel teden dni prosto med tekmami v Almatiju, pa je ugnal 23-letnega dobitnika velikega kristalnega globusa in vso preostalo konkurenco za več kot 30 točk. 

Za smučarsko zvezo je opravil intervju, v katerem se je dotaknil tudi prevlade Petra Prevca v letošnji sezoni. Na vprašanje, ali lahko v naslednji sezoni ogrozi slovenskega šampiona, se je le nasmejal in dejal naslednje: "To bomo šele videli. Upam, da lahko jaz ali kdo drug naredi ta naslednji korak, da ga ogrozimo. Zame osebno je pomembno, da se čim večkrat uvrstim na oder za zmagovalce, a za kaj takega bo treba poleti pošteno garati."

Spoštovanje je očitno med slovenskimi in norveškimi skakalci veliko. Sploh pred Planico, kjer bosta obe reprezentanci v vlogi favoritov. Norvežan se poletov pod Poncami neizmerno veseli: "Pošteno se že veselim tega konca tedna. Vzdušje je tam fenomenalno in velikanka je prečudovita. Enostavno obožujem polete, zato je to pravšnji zaključek sezone. Naprava je velikanska in letiš lahko zares daleč," je z opaznim zadovoljstvom o Planici govoril 20-letni Norvežan, ki bo ta konec tedna zelo nevaren slovenskim letalcem.