© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
14.03.2016 15:01:17

Prevc za otroke na dražbo postavil svoje smuči

Peter Prevc in njegove smuči
Peter Prevc in njegove smuči
fis.com

Peter Prevc bo v naslednjih dneh zagotovo najbolj oblegana športna osebnost v Sloveniji. No, nekaj dni pred planiškim spektaklom, pa so na Valu 202 pripravili prav poseben dogodek zanj, za navijače in vse poslušalce.

Peter Prevc je namreč na dražbo postavil kar svoje smuči. Kot se je pošalil gre za rabljen, lanski model. Nedvomno je požel ogromno zanimanja naključnih poslušalcev, ki imajo na Valu 202 priložnost vključiti se v dražbo.

Ob tem je Peter na drugem programu Radia Slovenija dejal naslednje: "Odločil sem se, da Botrstvu podarim par smuči, ki je bil del moje dragocene opreme v letošnji zmagoviti sezoni. Z menoj so bile na vseh skakalnicah, tudi na Novoletni skakalni turneji in v Engelbergu."

Smuči so del njegove uspešne serije zmag v Engelbergu in na novoletni turneji, kjer je slavil tri zmage in seveda tudi skupno, s katero je v roke dobil zlatega orla. 

"Zame imajo zelo veliko vrednost! So izjemno pomemben del opreme, saj so smuči krila skakalca in ko enkrat najdeš take, ki ti ustrezajo, jih imaš vso sezono ob sebi in skrbiš zanje. Te so res super!" je ob tem dejal Prevc, ki si lahko obeta, da bodo njegove smuči prešle mejo 10.000 evrov. 

Izklicna cena je bila 360 evrov, trenutno pa je narasla cena na 6000 evrov (poslušalec Thomas). Vse skupaj lahko spremljate na spletni strani Vala 202 ali s poslušanjem radijske postaje. Prispevek za Petrove smuči bo moč oddati vse do petka 18. marca. Trenutni rekord iz dražb ima rumena majica Chrisa Frooma iz Dirke po Franciji (23.500 evrov).

O pogojih sodelovanja v projektu Botrstvo v Sloveniji si lahko preberete na naslednji povezavi Vala 202.