© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
26.02.2016 10:07:53

Kmalu, zelo kmalu: Peter-Prevc.com

vszi

Skakalni cirkus se je iz mrzle Finske preselil v zelo topli Kazahstan, kjer bodo potekali boji na skakalnici, ki bo prvič gostila tekme za svetovni pokal. Tam je tudi Peter Prevc, ki je kot kaže prepoznal svojo tržno vrednost.

Danes so na sporedu kvalifikacije, tekmi pa bosta v močno oddaljenem Almatiju jutri in v nedeljo, ko bi že lahko okronali novega skakalnega kralja.

Morda veste, kolikšna je razdalja med letališčem Jožeta Pučnika in Almatijem, kjer bodo konec tega tedna dejavni najboljši smučarski skakalci? Gre za natanko 4803 kilometre dolgo zračno črto, kar je dobrih sto kilometrov manj od razdalje med največjim slovenskim letališčem in severnim polom, če želite nazornejšo primerjavo.

No, Peter Prevc bi utegnil prav nekdanji kazahstanski prestolnici postati nov dobitnik velikega kristalnega globusa v svetovnem pokalu. Lani se mu je izmuznil za eno samcato točko, letos pa je sezono vzel še bolj resno in tudi poleti storil vse, da se mu lanski scenarij ne ponovi.

In kot se spodobi za najboljšega smučarskega skakalca na svetu bo kmalu, zelo kmalu, odprl tudi svojo spletno stran peter-prevc.com. Verjamemo, da bo zaživela takoj po Almatiju, ko bo najbrž tudi teoretično jasno, da bo Peter osvojil veliki kristalni globus. Moramo priznati, da nam je logo zelo všeč in da že komaj čakamo na novo stvaritev na spletu.

prevc almati
vszi

Peter se je v Kazahstanu zbudil v sončno jutro in dobre volje, kar je pred tekmami dober znak. "Kot kaže bo lep dan, tukaj v Kazahstanu," je zapisal Peter na družbenem omrežju.