© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
25.02.2016 20:14:40

Tudi brez prvega trenerja Štajerke uspešne

Drago Wernig - TAKA

Mariborske odbojkarice so v sedmi tekmi srednjeevropske lige že sedmič zmagale.

Na turnirju v madžarski Bekescsabi so danes s 3:0 (22, 16, 22) premagale ekipo avstrijskega Posta Schwechata. V petek jih čaka zadnja tekma prvega dela prvenstva proti domači ekipi Linamar, ki je prav tako še neporažena, zato bo tekma odločala o prvem mestu.

Mariborčanke, ki so na Madžarsko odpotovale brez obolelega trenerja Sebastijana Škorca - namesto njega je ekipo vodil direktor kluba in nekdanji odbojkar in trener Mitja Koželj - tekme niso začele najbolje in tekmice so si do drugega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti, v nadaljevanju pa celo pet (20:15). Toda ko so Štajerke z blokom začele zaustavljati napade avstrijske ekipe, je prednost slednje začela kopneti, pri 21:21 je skopnela, v končnici pa je mariborska vrsta prikazala več zbranosti in odločnosti in osvojila niz.

V drugem nizu je bila igra do rezultata 8:8 izenačena, nato pa so na igrišču zagospodarile mariborske odbojkarice. Nizale so točko za točko, ob drugem tehničnem odmoru so vodile 16:12. Tudi v nadaljevanju Štajerke niso popuščale, ob dobrem bloku so se izkazale tudi z neugodnimi začetnimi udarci in učinkovitimi napadalnimi akciji in brez težav osvojile še drugi niz.

Tretji niz je bil spet izenačen, rahlo pobudo na igrišču pa so imele avstrijske odbojkarice. Po vodstvu 9:6 so niti igre v roke spet prevzele mariborske odbojkarice in pri 11:11 izničile prednost tekmic. A so se te z zanesljivo igro spet odlepile, pred končnico povedle 19:16, a so se vodstva veselile le kratek čas. V prelomnih trenutkih je mariborska vrsta spet dokazala kakovost, povedla 24:21 in z drugo zaključno žogo dobila niz in tekmo.

"Z igro naših odbojkaric sem zadovoljen. Nerad hvalim katero od igralk, toda tokrat sta se še posebej izkazali Nika Blagne, ki je zaigrala na mestu sprejemalke, in organizatorica igre Sara Najdič. Ekipa Posta je prikazala boljšo igro, kot sem pričakoval, tako da pot do zmage ni bila lahka. Jutri nas čaka še težja tekma, upam, da bo naša igra še boljša in morda bomo zmagali še osmič," je povedal Mitja Koželj.


Post Schwechat - Nova KBM Branik 0:3 (-22, -16, -22)
Budimpešta, 25. februarja - Odbojkarice Nove KBM Branika so v tekmi 7. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagale Post Schwechat s 3:0 (22, 16, 22).
* Športna dvorana v Bekescsabi, gledalcev 250, sodnika: Bardić in Muha (oba Hrvaška).
* Post Schwechat: Schmerlaib 2, Huber, Ružičkova 3, Stankova 4, Jenner Braunschmeid, Cuta 5, Bajde, Katz 2, Rimser 8, Lopes da Silva 10, Chukwama 8.
* Nova KBM Branik: Mlakar 16, Blagne 2, Kaučič 9, Sužnik, Cvetanović 11, Ammerman 12, Najdič 3, Planinšec 8, Sobočan, Pintar 2, Eržen.