© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
23.01.2016 20:56:55

Skoraj polurni prispevek o Petru Prevcu na ... Al Jazeeri! (video)

Reuters

Kako veš, da si smučarske skoke resnično odpeljal daleč, morda celo dlje kot kdorkoli? Odgovor je preprost.

Ne samo Slovenijo, Peter Prevc je s svojimi uspehi, pa tudi s svojo podobo, inteligenco, skromnostjo in poljudnostjo obnorel širše kroge. Skakalne države mu tako ali tako ležijo pred nogami, izjemno zanimanje zanj pa vlada tudi na področjih, na katerih smučarski skoki doslej niso igrali nobene vloge. 

V zadnjem času je izjemno zanimanje za slovenskega skakalnega šampiona vladalo na Hrvaškem, najdlje pa je šla televizija Al Jazeera Balkans, balkanska veja slovite arabske televizijske postaje s sedežem v Sarajevu. Ta se loteva le največjih, najbolj odmevnih zgodb in Prevca se je lotila resnično obsežno. 

Novinar Al Jazeere je Petra spremljal ob slavju v Bischofshofnu, spremljal ga je ob poletih do naslova svetovnega prvaka na Kulmu, nato pa ga je obiskal tudi v Ljubljani. Skupaj je s snemalcem posnel več ur materiala in daljši pogovor, vse skupaj pa so mojstri na koncu zmontirali v 24 minuti prispevek s številnimi Petrovimi izjavami.

V prispevku je povedanih ogromno zanimivih stvari, tudi prevc se je ponovno izkazal kot odličen sogovorni. In če vas vse skupaj dovolj zanima ter vam hrvaščina ne predstavlja posebne ovire, vam prispevek spodaj ponujamo v celoti.