© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.11.2015 10:05:59

Pokljuka dobila težko pričakovano pošiljko snega

Na lanski deponiji je ostalo 4000 kubičnih metrov že narejenega umetnega snega.
Na lanski deponiji je ostalo 4000 kubičnih metrov že narejenega umetnega snega.
Arsen Perić (simbolna fotografija)

Dobre tri tedne pred biatlonskimi tekmami svetovnega pokala je Pokljuka vendarle dočakala prvo obilnejši sneženje.

Kot so v nedeljo sporočili prireditelji, je na Rudnem polju padlo več kot 20 centimetrov snega, obenem pa so se temperature spustile dovolj nizko, da bodo lahko zagnali snežne topove.

"Sneg je pričel padati že v soboto, nato so se padavine preko noči na nedeljo še stopnjevale in vsega skupaj je zapadlo dobrih 20 centimetrov naravnega snega. V nedeljo so padavine ponehale, že popoldan okrog četrte ure pa se je močno ohladilo, zato smo lahko zagnali najprej tri nato pa kar šest snežnih topov, ki bodo istočasno pripravljali zaloge umetnega snega vse dokler bodo to omogočale razmere. Zaenkrat nam je vremenska napoved še za ves teden naklonjena, nato pa nas bodo morda spet razveselile naravne snežne padavine," je s Pokljuke zadovoljen sporočil Matej Kordež, vodja tekmovalnega odbora.

V NEDELJO ŽE PRECEJ ŽIVAHNO
V nedeljo je bilo na Rudnem polju že precej živahno, saj so Športni center Triglav Pokljuka poleg prvih ljubiteljev teka na smučeh zasedli tudi člani in sodelavci smučarsko-tekaških klubov in domačega Športnega društva Pokljuka, ki so na prostovoljni delovni akciji pričeli z utrjevanjem prog in dovažanjem snega v stadionski del.

Najboljši svetovni biatlonci in biatlonke se bodo od 17. do 20. decembra na Pokljuki, vnovič pa bodo v pokljuškem programu najbolj atraktivne tekme - sprint, zasledovanje in skupinski start za moške in ženske.