© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.11.2015 18:31:12

Prevc: Slovenci smo zelo močni

Peter Prevc
Peter Prevc
Nikola Miljković

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je bil po prvih dveh tekmah nove sezone svetovnega pokala v nemškem Kligenthalu zadovoljen, vesel je bil tudi dosežkov mladih.

Peter Prevc pa je dejal, da sta nastopa potrdila dobro delo v pripravah. "Slovenci smo zelo močni," je dejal.

"Z vikendom v Klingenthalu sem zadovoljen, saj v mojih nastopih ni bilo velikih nihanj. Vse skoke sem opravil prek 130 m, kar je dobro. Današnja tekma je bila sorazmerno težka, saj so se vremenske razmere kar nekajkrat spreminjale. V prvi seriji sem naredil res izjemno dober skok, v finalu pa sem morda skok pričel nekoliko prezgodaj. Morda je bil to razlog, da sta mi je na koncu zmanjkalo nekaj metrov za najvišjo stopničko. Sem pa s startom v novo sezono zadovoljen in bom samozavestno nadaljeval sezono. Vedeti pa moramo, da so to šele prve tekme sezone in številni še niso pokazali vsega, kar znajo," je povedal Prevc.

Peter in Domen Prevc, Jurij Tepeš in Anže Lanišek so na sobotni ekipni tekmi zaostali le za Nemčijo. "To je bila prva ekipna tekma po kar dolgem času, zato smo bili vsi zelo zadovoljni, ker smo tako hitro prišli v sam vrh. Toda sezona se je šele začela in dosežke bo treba potrjevati na vsaki tekmi sproti. Imamo nekaj novih imen. Tako je Domen umerjeno skakal in upam, da ne bo imel sedaj preveč pritiska javnosti. Tekmi sta pokazali, da smo poleti dobro delali in da smo Slovenci zelo dobri. Že pred sezono pa sem rekel, da bo veliko imen na vrhu ostalo istih, kot v prejšnji zimi, nekaj pa bo prišlo novih. To sta tekmi tu v Nemčiji tudi pokazali," je dodal Prevc.