© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.11.2015 13:05:52

Ferarič zmagovalec svetovnega pokala

Domen Vodišek

Poleg klasičnih padalcev, ki so v svetovnem vrhu že dve desetletji, je Slovenija lahko ponosna tudi na jadralne padalce v natančnem pristajanju.

V bolgarskem Sopotu je bilo ta konec tedna na sporedu šesto in hkrati zadnje tekmovanje za svetovni pokal, Slovenci pa se domov vračajo bogatejši za dvojne stopničke na zadnjem tekmovanju ter za zmago in drugo mesto v skupnem seštevku, zanjo je zaslužen Matjaž Ferarič.

Zadnje tekmovanje, v katerem je bilo izvedenih šest serij, je prepričljivo dobil Ferarič, dolga leta eden najboljših jadralnih padalcev pri nas, ki je z vsega tremi kazenskimi centimetri v šestih serijah dosegel tudi nov svetovni rekord, prejšnji je znašal pet centimetrov, na tretje mesto pa se je uvrstil Matjaž Sluga.

Ferarič je bil v letošnji sezoni prepričljiv tudi v svetovnem pokalu, kjer je od 24 opravljenih serij za skupni seštevek štelo 12 najboljših serij, zbral vsega 13 točk (centimetrov), s čimer se je veselil še zmage v skupnem seštevku, njegov uspeh pa je z drugim mestom v svetovnem pokalu dopolnil še Matjaž Sluga.

"Za menoj je imenitna sezona, z dosežki sem nadvse zadovoljen, a čaka me še en izziv, svetovne letalske igre v Dubaju in upam, da bom formo obdržal tudi za sklepno dejanje sezone," je po izjemnem uspehu dejal 53-letni Korošec.