© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.06.2015 12:00:51

Raich bi še tekmoval, a se še ni odločil

Reuters

Benjamin Raich še ni sprejel odločitve o tem, ali bo nadaljeval smučarsko kariero ali odšel v pokoj.

Naslednja sezona bo, kot kaže, prelomna tudi za Benjamina Raicha, enega izmed velikih avstrijskih zvezdnikov alpskega smučanja, čigar zvezda pa je v zadnji sezoni skorajda že povsem zbledela. Raich se še ni odločil o nadaljevanju tekmovalne poti in si je tako kot ameriški šampion Bode Miller pustil še veliko manevrskega prostora.

Lastnik enega velikega kristalnega globusa, v svetovnem pokalu je povsem dominiral v sezoni 2005/2006, treh slalomskih, dveh veleslalomskih in treh kombinacijskih globusov, njegova specialnost sta slalom in veleslalom, v intervjuju za najnovejši izdaji Tiroler Tageszeitunga in Kleine Zeitunga ni zaprl vrat možnemu nadaljevanju tekmovalne poti.

Dvakratni svetovni prvak in dvakratni olimpijski šampion, ki je v svetovnem pokalu zbral 36 zmag, je dejal, da se pripravlja na novo tekmovalno sezono ter da bi lahko kariero potegnil vse do svetovnega prvenstva leta 2017, ki bo v švicarskem St. Moritzu.

"SP leta 2017 v St. Moritzu si lahko predstavljam," je dvoumno dejal Raich, kar bi lahko pomenilo tudi, da si na prvenstvu predstavlja tudi sam sebe, kako tekmuje. Seveda pa tega tako določno in odločno ni dejal, zadnje odločitve o svoji športni prihodnosti tako še ni sprejel.

Veliko je tudi najbrž povezano z dogajanjem v zasebnem, družinskem življenju. Življenjska izbranka Marles Schild, ena izmed najboljših slalomistk vseh časov, je namreč že lani končala športno pot, kar bi lahko pomenilo tudi začetek priprave na materinstvo. Enajst let trajajočo zvezo sta aprila kronala s poroko.