© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
13.12.2014 08:46:17

Peter Prevc ima lepo priložnost

Grega Wernig

V Nižnem Tagilu bo danes tekmovalo sedem Slovencev.

Svetovni pokal orlov na smučeh je v Rusiji prvič gostoval pred dvema letoma, ko so tam izpeljali predolimpijsko tekmo v Sočiju.

Tokrat se bo prvič predstavilo novo skakalno središče v Nižnem Tagilu, kjer bo nastopila tudi slovenska sedmerica. Ker bosta tekmi v Rusiji izpustila vodilna skakalca v skupnem seštevku svetovnega pokala in zmagovalca štirih izmed petih letošnjih tekem, Čeh Roman Koudelka in Švicar Simon Ammann, ne bo pa niti Japoncev Noriakija Kasaia in Daikija Ita, je to za Petra Prevca lepa priložnost, da se že po današnji šesti posamični tekmi zavihti na vrh.

Vodilnega Koudelko bi prehitel že s petim mestom, Ammanna s sedmim, mora pa se uvrstiti samo še pred Norvežana Andersa Fannemela, za katerim kot četrti zaostaja le za točko.

Med zasledovalci mu najbolj diha za ovratnik Avstrijec Michael Hayböck, ki je za njim deset točk, zaostanek najboljšega Nemca Severina Freunda pa je že večji – 48 točk.


Ker forma našega skakalca ni vprašljiva, po drugem mestu na zadnji tekmi v Lillehammerju pa mu je samozavest še dodatno narasla, lahko tako danes kot jutri pričakujemo njegov napad na zmago. Da jo je sposoben doseči, ne dvomi praktično nihče.

Do novih točk je zagotovo sposobna priti tudi ostala šesterica, pri čemer imata vsaj Jernej Damjan in Robert Kranjec tudi višje cilje. Trenutno sta v seštevku na 15. in 17. mestu, za desetim pa zaostajata za 71 oziroma 81 točk.