© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2022 11:17:03

UF, TO PA BI BOLELO... Bo Đoković ostal brez 27 milijonov dolarjev?!

Profimedia

Bo Novak Đoković ostal brez 27 milijonov dolarjev?

Francoski Lacoste razmišlja o prekinitvi sodelovanja z Novakom Đokovićem. Švicarski novinar Benjamin Weinmann piše, da se je Lacoste odločil končati sodelovanje z Đokovićem in namesto tega začel sponzorirati Američanko Venus Williams. Đoković bi s tem ostal brez 27 milijonov dolarjev.

Novak Đoković je sicer ambasador te kultne znamke od leta 2017. Pogodbo ima sklenjeno do leta 2025, letno pa mu prinese 9 milijonov dolarjev. A Đoković je bil v letošnjem letu novica dneva pogosto zaradi napačnih razlogov. "Nekdanja številka ena na svetu je poskrbela za negativne naslove zaradi zavračanja cepljenja in zaradi deportacije iz Avstralije. Lacoste bi se verjetno želel zanesti na kakšen nov obraz v reklamah," piše Weinmann za Luzerner Zeitung.

Čast naj bi kot že rečeno pripadla slavni ameriški teniški igralki: "V podjetju so že napovedali, da bo nova ambasadorka sedemkratna zmagovalka Grand Slamov Venus Williams. Dejali so, da je ena najbolj navdihujočih žensk v športu, ki se je vedno borila za enakost,« zaključuje Weinmann.