© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.05.2021 15:14:10

Zgodilo se je PRED DVOBOJEM: Prizor Slovenke in zmagovalke OP FRANCIJE vam ne bo šel iz glave! (video)

Reuters

Poljakinja Iga Swiatek, deveta igralka sveta, je na na teniškem odprtem prvenstvu Francije uspešno začela obrambo naslova. Proti mladi Slovenki Kaji Juvan, 101. igralki z lestvice WTA, je v prvem nizu "zavezala kravato" s 6:0, v drugem se je Juvanova uspešneje upirala, vendar je na koncu prevladala osma nosilka s 7:5. Dvoboj je trajal 1:29 ure.

Kaja Juvan in Iga Swiatek sta sicer veliki prijateljici, skupaj sta igrali v dvojicah, na mladinskih olimpijskih igrah pa osvojili tudi zlato medaljo. Zaradi tega sta se tokratni tekmici na ogrevanju pred dvobojem lepo pozdravili, če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

Pred Juvanovo je bila v prvem krogu na pariškem pesku uspešnejša najboljša slovenska igralka Polona Hercog. Triinsedemdeseta igralka z lestvice WTA je v prvem krogu po uri in 55 minutah igre s 6:1, 3:6 in 6:4 premagala 16. nosilko Roland Garrosa, Nizozemko Kiki Bertens.

V drugem krogu se bo pomerila z boljšo iz dvoboja med Nemko Lauro Siegemund in domačinko Caroline Garcia.

Danes je na igrišča Rolanda Garrosa stopila tudi tretja Slovenka v glavnem žrebu. Tamara Zidanšek se ta čas meri s Kanadčanko Bianco Andreescu.