© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
23.11.2016 11:49:12

Ni tekmecev? Becker v intervjuju nespoštljiv do Murrayja?

vszi

Boris Becker, trener Novaka Đokovića je po koncu sezone 2016 na ATP turneji dal intervju za BBC, kjer je postregel z nekaj presenetljivimi izjavami.

Še najbolj bode v oči tista, zakaj je izgubil motivacijo. "Enostavno ni imel več pravih konkurentov. Njegov čas je bil z Nadalom in Federerjem. Andy je bil vedno tisti četrti mož. Torej je nekako izgubil del tekmovalnosti, ko je izgubil dva konkurenta," je Nemec dejal za angleško medijsko hišo. Je s tem bil nespoštljiv do nove številke ena na svetu? 

Vseeno je našel besede, s katerimi je vsaj malce počastil Andyjevo odlično sezono: "Murray je letos prikazal nekaj, s čimer ni postregel v preteklosti."

Nato je predstavil še nekaj misli o svojemu varovancu: "Novak je po duši tekmovalec. Če bi moral en igralec zame odigrati za življenje ali smrt, bi izbral Novaka. Toliko mu zaupam."

O porazu v Londonu na zaključnem turnirju pa je dejal, da bi lahko bila to točka preobrata v dojemanju svojega varovanca. "Konec sezone bi lahko predstavljal preobrat za Novakovo naslednjo sezono. Toliko kot ga boli ta zadnji poraz, ga bo zagotovo tudi motiviral. Morda je bil poraz dobra stvar, da se osveži in napolni baterije," je še zaključil šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.