© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ntu
ntu
22.11.2016 21:44:38

Če Tokić nima dneva, je poraz neizogiben

Nikola Miljković

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca v drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2017 ni bila tako uspešna kot v prvi, ko je v gosteh premagala Poljsko. V Novi Gorici je tokrat z 1:3 izgubila proti Belgiji, edino točko je prispeval Darko Jorgić.

Vse tri reprezentance v skupini H imajo zdaj eno zmago in poraz.

Tekma pred več kot 500 gledalci se za gostitelje ni začela dobro. Tokić, na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) daleč najboljši udeleženec tekme, ni pokazal olimpijske forme. Kot da bi bila želja, ker je igral pred someščani, prevelika. Tekmec, ki je na lestvici, mu je povzročal težave s servisi, kljub temu pa je Novogoričan vodil z 2:1 v nizih, toda naslednja dva izgubil in Belgijci so vodili z 1:0.

Tako kot na Poljskem je nato Jorgić Slovence spet hitro vrnil v igo. Z odličnimi bekendi in atraktivno igro je navdušil občinstvo, še posebej v četrtem nizu, ko je po zaostanku 6:10 naredil preobrat. Njegov mladi soigralec Deni Kožul nato ni ponovil njegove igre in rezultata, tako da je Slovenija, če je želela ohraniti možnosti, potrebovala zmago Tokića proti prvem belgijskem igralcu. Toda ta tekmecu ni bil niti blizu. Več kot očitno je bilo, da mu ne gre, kar se je pokazalo tudi v njegovem razpoloženju, zavedal se je, da je še tretjič v reprezentančnih dvobojih v Novi Gorici ostal praznih rok.

"Škoda. Danes ni bil naš dan, še posebej ne Tokičev. Zanj mi je najbolj žal, 15 let igra za reprezentanco, jo drži na površju, a v Novi Gorici, kjer si najbolj želi, ne more zmagati. Danes je bilo nekaj narobe, ni čutil loparja, kot bi ga mogel. Še včeraj in danes na treningu ni kazalo na to. A žal se mu je na tekmi zalomilo. Dejstvo je, da je še vedno naš najboljši igralec, verjamem, da bo že v teh kvalifikacijah to dokazal. Ne smemo ga obsojati, sam je gotovo najbolj razočaran. Sicer pa so se uresničile moje napovedi, da smo nevarni vsakemu, a žal ne konstantni. Še vedno upamo, da bomo vsaj drugi v skupini in da si bomo zagotovili dodatne kvalifikacije," je po tekmi dejal slovenski selektor Jože Urh.

"Če mi bi nekdo pred dvobojem rekel, da bom izgubil oba obračuna, bi rekel, da je norec. Doslej še proti nobenemu od teh igralcev še nisem izgubil, danes pa sem povsem odpovedal. Še včeraj sem se počutil kot svetovni prvak, mislil sem, da sem v odlični formi, a ko je bilo treba, sem odpovedal. Vendar bom še vztrajal pri svoji pobudi, da se tekme igrajo v Novi Gorici. Zagotovo bom lahko še dokazal, da znam igrati tudi v svojem mestu," je bil po tekmi razočaran Tokić.