© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
12.08.2016 20:35:13

Murray skorajda postal naslednja senzacija

Reuters

Eden glavnih favoritov olimpijskega turnirja Andy Murray se je v četrtfinalu skoraj opekel.

V ženskem delu turnirja so tekmovalke že zajadrale v polfinale. V prvem v Rio de Janeiru je Portoričanka Monica Puig s 6:4, 1:6 in 6:3 premagala Čehinjo Petro Kvitovo. Težko delo na poti do polfinala je imel na moškem turnirju imel branilec naslova Britanec Andy Murray, ki je bil s 6:0, 4:6, 7:6 (2) boljši od Američana Steva Johnsona.

Puigova, ki je v prvem krogu ženskega teniškega turnirja izločila Slovenko Polono Hercog, v osmini finala pa je bila boljša tudi od Španke Garbine Muguruza, je tudi v polfinalnem obračunu proti dvakratni zmagovalki Wimbledona prikazala odlično igro. Kvitova, trenutno 14. na lestvici WTA, se je po porazu v uvodnem nizu v drugem vrnila v igro, toda v tretjem je bilo spet vse v znamenju 22-letne Portoričanke, ki bo v finalu igrala z boljšo iz dvoboja med Američanko Madison Keys in Nemko Angelique Kerber.

Na moškem turnirju je imel Murray v prvem četrtfinalnem obračunu branilec naslova iz Londona, podobno kot včeraj v osmini finala proti Italijanu Fabiu Fogniniju, ko je v tretjem nizu zaostajal že z 0:3, potem pa ni več izgubil igre, spet nemalo težav, da se je uvrstil v polfinale. Po prvem nizu je kazalo na gladko zmago Murrayja, ki tekmecu ni prepustil niti igre, v nadaljevanju dvoboja pa se je Johnson, 22. igralec lestvice ATP vrnil v igro in izsilil podaljšano igro. V njej je bil spet precej boljši letošnji zmagovalec Wimbledona, ki je izkoristil že svojo prvo zaključno žogo.