© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
12.08.2016 14:29:57

To je bilo zelo blizu konca

vszi

Grozljive fotografije z dvoboja za bron med Ano Velenšek in Nemko Luise Malzahn. Slednja je ob Aninem davljenju 'odplavala'.

Velenškova je Nemko potegnila na tla in jo zagrabila okoli vratu. S tem judoističnim prijemom borka želi prekiniti dotok krvi v možgane in predajo nasprotnice.
Celjanki je oprijem uspel in Malzahnovo je uspela ukleščiti. 26-letna Nemka se je poskusila izviti iz jeklenega oprijema Velenškove, toda ni ji uspelo. Nobenih možnosti ni imela, da se osvobodi oprijema Velenškove in kmalu ji je vsa kri "stopila" v glavo in obraz je postal temno rdeč, ustnice pa popolnoma modre.
Sodnik ni reagiral, kljub temu, da se je videlo, da Nemka ne more dihati. In Malzahnova je izgubila zavest, roka ji je omahnila in sodnik je končno prekinil dvoboj. Nemka se je morala vdati in Velenškova je osvojila bron.  
Po dvoboju se je nemški trener Michael Bazynski jezil na sodnika: "To je bilo zelo blizu konca. Malo je manjkalo, da bi Luise zaspala."
Tudi nemška judoistka je kmalu po porazu raložila kaj se je dogajalo. "Zame predaja ni bila vprašanje. Ko sem se osvestila sem si samo dejala; 'V redu, to je bilo torej to!'" Potem pa je Luise v solzah govorila: "Zelo sem razočarana. Hotela sem to kolajno prinesti domov in sem zelo, zelo žalostna!"