© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
06.08.2016 21:28:29

Dvema je le uspelo

tzs

S kvalifikacijami se je v Portorožu začel četrti teniški turnir serije challenger Tilia Slovenia Open z nagradnim skladom 50.000 dolarjev.

Od šestih slovenskih tekmovalcev v kvalifikacijah sta uvodni krog uspešno preskočila le 19-letni Jaka Kaplja in leto starejši Domen Gostinčar.

Kaplja je v dveh nizih premagal Mehičana Mauricia Astorgo, v drugem krogu ga čaka peti nosilec Britanec Daniel Cox, Gostinčar pa je bil v slovenskem obračunu boljši od Matica Špeca s 5:7, 7:6 in 6:3. Gostinčarja v drugem krogu čaka četrti nosilec kvalifikacij Francoz Grenier, za preboj na glavni turnir pa so potrebne tri zmage.
Z gladkima porazoma sta se hitro poslovila Grega Boh in Klemen Nikolaš, neuspešen pa je bil tudi Aljaž Radinski, ki se je lani v Portorožu prebil do četrtfinala. Francoz Enzo Couacaud ga je premagal s 6:2, 6:2.
Glavni del challengerja Tilia Slovenia Open se bo začel v ponedeljek, nastop pa ima zagotovljen pet Slovencev - Grega Žemlja, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman in Sven Lah.