© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
06.08.2016 13:00:33

Napeti srbsko-kosovski odnosi v Riu

vszi

Minister za šport in mladino Srbije Vanja Udovičić je izjavil, da so srbski športniki dobili priporočilo kako naj ravnajo v primeru, da se srečajo s športniki s Kosova.

Srbski športniki so dobili priporočilo, da zapustijo stopničke za najboljše tri, če se bodo na njih znašli skupaj s športniki s Kosova. Udovičić je po pisanju srbskega Kurira izjavil, da bodo srbski športniki tekmovali s tekmeci s Kosova, če bo do tega sploh prišlo. Tako naj bi bilo stališče srbskega politično-športnega vodstva, da srbskim športnikom ne bi povzročali težav, saj bi jih v nasprotnem primeru ali ob protestih verjetno izključili iz olimpijskih iger. "Nobenih srečanj ne bo in naši športniki se tudi ne bodo družili s športniki s Kosova," je dejal Udovičić in dodal, da je kosovska reprezentanca na drugem koncu olimpijske vasi kot srbska.   
Prvič se bodo srbski in kosovski športniki pomerili me dseboj že danes na obračunih v strelstvu, ko se bosta Andrea Arsović in Ivana Anđušić Maksimović borili za kolajne, tekmovala pa bo tudi kosovska strelka Urata Rama.