© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
06.07.2016 15:40:26

Izgubil wimbledonski dvoboj, ker je želel ... lulati v zaboj z žogicami!?

Wimbledon pomni številne nenavadne dogodke, sveta trava pa doslej vendarle še ni videla takega kot tokrat, ko bi skoraj postala ... polulana trava.

Španec Marcel Granollers in Urugvajec Pablo Cuevas sta na turnirju dvojic igrala proti Angležu Jonnyju Marrayju in Kanadčanu Adilu Shamasdinu, ko je v petem nizu prišlo do nadvse nenavadnega dogodka. Favorizirana latinska dvojica je na vsak način želela še en odmor za odhod na stranišče, kamor je nujno moral Cuevas. 

Dvojec je že izkoristil dva straniščna premora, ki sta predvidena v osnovnih pravilih, sodnik pa bi jima lahko odobril tretjega, a tega ni hotel. Cuevas je zato grozil, da se bo - pozor - polulal kar v zaboj z igralnimi žogicami in bil v svoji nameri tako resen, da ga je sodnik kaznoval. To pa še ni bilo vse.

Pomislite, Cuevas se je pritoževal tudi pred in med igro ob vodstvu nasprotnikov 13:12 v petem nizu in šel s svojimi grožnjami ter razgrajanjem tako daleč, da je dobil še eno kazen in tekmecema ponudil zaključno žogo. Po čemer pa, verjeli ali ne, sploh ni več želel resno igrati in je rajši odšel ... lulat. 

Mnogi pravijo, da je nase opozoril bolj, kot če bi napredoval v naslednji krog. Razumljivo pa je, da zmagovita dvojica, ki je v turnir prišla na povabilo, ob zmagi ni mogla skriti smeha zaradi načina, na katerega je do njega prišla. Kot lahko vidite na zgornji fotografiji, medtem ko spodnja prikazuje moledovanje in grožnje. 

544875744-U202260272535xYF-U16023547202170E-350x467@Gazzetta-Web_zoom