© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.07.2016 13:51:09

Hamilton iz jeze razdejal sobo

Niki Lauda je razkril tudi tisto bolj temačno stran Lewisa Hamiltona.

Legendarni avstrijski dirkač Niki Lauda, ki zdaj tesno sodeluje z moštvom formule ena Mercedesom, je pred dirko za veliko nagrado Avstrije presenetil z izjavami o navidez mirnem dirkaču Lewisu Hamiltonu.

Britanca je brez zadržkov označil, da je velik lažnivec in razgrajač. Intervju so avstrijski mediji predvajali šele dan po dirki, na kateri sta spet trčila voznika Mercedesa, do neprijetnih dogodkov pa je prišlo že v kvalifikacijah na dirki za veliko nagrado Evrope v azerbajdžanskem Bakuju.

"Lewis laže, tako pač je. To je dejal, da bi bil videti mirovnik, ampak on to ne more biti. Več točk ima prednosti Rosberg, bolj živčen je Hamilton," se je Lauda odzval na besede Hamiltona, ki je dejal, da imata z Rosbergom dober odnos. Lauda je namreč tisti, ki je v moštvu v zadnjih letih prevzel vlogo mirovnika, kot nekdanji dirkač pa tovrstne napetosti med moštvenimi tekmovalci odlično pozna.

To pa ni bila edina stvar pri Hamiltonu, ki je zmotila Laudo. Hamilton je v kvalifikacijah pred VN Evrope razbil svoj dirkalnik, jezo pa je stresel nad zasebno sobo v Mercedesovem 'motorhomu'. "Po kvalifikacijah mi je je dejal, da ne smem priti v sobo, ker bo vse razbil. To je storil, ker je bil tako jezen zaradi trka. Videl sem, da je vse uničil, seveda pa je moral na koncu vse plačati sam."