© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.12.2015 08:10:56

Pennetta bi slovo prestavila zaradi Ria 2016

Reuters

Italijanska teniška igralka Flavia Pennetta, zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva ZDA, je sporočila, da bo morda še podaljšala kariero.

Po zmagi v New Yorku je sicer napovedala slovo od teniških igrišč, a jo zdaj vleče na olimpijska prizorišča v Riu de Janeiru. Doslej zadnji dvoboj je 33-letna Italijanka Flavia Pennetta odigrala na turnirju v Singapurju pred dvema mesecema, ko jo je premagala Marija Šarapova. A kljub počitnicam, ki si jih je privoščila, zdaj še ni potrdila, da je teniške kariere res konec.

"Zdaj se posvečam predvsem sebi. Toda če bo želja po tenisu dovolj močna, ne izključujem možnosti, da bi se vrnila," je dejala letošnja teniška zvezdnica Italije, ki je v povsem italijanskem obračunu v finalu New Yorka ugnala Roberto Vinci.

"Ne postavljam si nobenih časovnih meja. Če bom šla v Rio ali ne, bo odvisno predvsem od počutja, saj te lahko, če niso povsem pri stvari, na tako visoki ravni mlade hitro povozijo," se tveganja ob morebitni vrnitvi zaveda Italijanka.

Tudi če bo nastopila na igrah čez dobrega pol leta, pa se ne bo merila v konkurenci mešanih parov s svojim spremljevalcem v zasebnem življenju, rojakom Fabiem Fogninijem. "Rajši bova ostala pri zasebnem druženju. Če mešaš zasebno in poklicno življenje, lahko tvegaš, da gre kaj narobe," je previdna zmagovalka 11 posamičnih turnirjev WTA in 17 med dvojicami. Največji uspeh med pari je zmaga na odprtem prvenstvu Avstralije leta 2011 z Argentinko Giselo Dulko.