© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.12.2015 14:14:54

Federer zanikal ugibanja: Po Riu še ne načrtujem upokojitve

Švicar, ki bo naslednjega avgusta dopolnil 35 let, še ne razmišlja o slovesu s teniških igrišč. Zmagovalec 17 turnirjev za grand slam je zanikal medijska ugibanja, da namerava po poletnih olimpijskih igrah v Riu teniški lopar pospraviti v kot.

Roger Federer bo nastopil na olimpijskih igrah ter bo v skladu z načrti nastopal še na turnirjih do konca naslednje sezone.

"Načrte ima za celotno prihodnjo sezono, do in po olimpijskih igrah v Riu. Trenutno torej nikakršnih načrtov za upokojitev. Nisem še določil datuma, čeprav bi morda bilo koristno," je po poročanju britanske BBC dejal Federer, ki je na olimpijskih igrah v Pekingu v paru s Stanom Wawrinko osvojil olimpijski naslov v konkurenci moških dvojic, v Londonu leta 2012 pa je bil srebrn v posamični konkurenci, ko ga je za krono na olimpijskem turnirju v Wimbledonu premagal domačin Andy Murray.

Švicarski veteran, ki bo 35 let dopolnil 8. avgusta med igrami v Riu, namerava v Braziliji nastopiti za svojo državo v posamični konkurenci in v mešanih dvojicah skupaj z Martino Hingis, medtem ko se za nastop v moških dvojicah še ni odločil.

"POČUTIM SE ODLIČNO"
Federer, ki je trenutno v Indiji, je dejal, da se že zelo veseli naslednje sezone: "Moj prvi veliki cilj je odprto prvenstvo Avstralije in nato bo sledilo še dolgo, naporno leto. Sem zelo srečen, počutim se odlično, telesno sem dobro pripravljen, in seveda, kot sem že večkrat povedal, upam, da bom lahko del teniške karavane še nekaj časa."

Sezono sta v prvi deseterici končala kar dva Švicarja, nekdanja številka ena Federer je tretji, rojak Wawrinka pa četrti.