© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
05.10.2015 22:16:35

Andreine rasistične opazke?

vszi

Nemška teniška igralka srbskih korenin si je nakopala hudo jezo kitajski navijačih zaradi izjav na turnirju v Wuhanu.

Po dvoboju na turnirju v Wuhanu se je morala Andrea navijačem opravičiti za svoje izjave. Petkovićeva meni, da so jo kitajski navijači narobe razumeli.

Prejšnji teden, ko je Andrea igrala v Wuhanu je sodniku na igrišču dejala, da naj umiri kitajsko govoreče gledalce. To mu je dejala z besedami: "Angleško govoreči vedo, kako se morajo obnašati!"
Video s to njeno izjavo je pristal na kitajskih družabnih omrežjih in navijači so ji očitali celo rasizem.

Andrea je na turnirju v Pekingu razložila zaplet. "Nisem mislila tako kot mi nekateri očitajo. Govorila sem o vedenju na teniških igriščih. Če je kdo vzel moje besede drugače, mi je zelo žal. Nikogar nisem želela užaliti," je dejala 28-letna Petkovićeva.  

Andrea je potem dejala, da tudi sama ne ve, kako se mora obnašati, če gleda badminton ali namizni tenis, ker: "V Nemčiji tega ne gledamo prav pogosto."

Tenis na Kitajskem še vedno ni tako priljubljen in poznan kot nekateri drugi športi. Poznajo ga le v glavnem mestu Pekingu, kjer je turnir že leta, v Wuhanu pa je bil na sporedu šele drugo leto, kar se je pri obnašanju publike tudi opazilo.
Andrea je že v preteklosti večkrat dejala, da nima rada azijske turneje ob koncu sezone. Trenutno Andrea, ki je 21. na lestvici WTA, igra na 4,7 milijona vrednem turnirju v Pekingu, v prvem krogu pa je napredovala, potem ko je Kanadčanka Genie Bouchard pri rezultatu 6:2, 1:1 dvoboj zaradi omotice predala.