© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.09.2015 15:02:59

Kyrgios spregovoril prvič po incidentu

Avstralec Nick Kyrgios je spregovoril prvič po incidentu, ki ga je zakuhal na mastersu v Montrealu.


Avstralski poredni deček v svetu tenisa je sredi prejšnjega meseca na turnirju v Montrealu zakuhal precej velik škandal, v katerega je (ne)hote vpletel še kar nekaj oseb. V dvoboju s Švicarjem Stanom Wawrinko je tekmecu zabrusil, da mu je Kokkinakis "nategnil" dekle, njegove besede pa so ujele tudi televizijske kamere.

Na družabnih omrežjih se je na Avstralca vsul val obtožb, javno so ga okrcali tudi številni znani teniški igralci, zelo prizadeta pa je bila tudi boljša polovica Wawrinke Donna Vekić, ki je po dobrem tednu spregovorila o težkih trenutkih, ki jih preživlja zaradi Kyrgiosove opazke.

Zdaj pa je prvič po tem škandalu spregovoril tudi glavni akter Kyrgios, ki je dejal, da se je iz vsega skupaj nekaj naučil, v isti sapi pa dodal, da je še mlad. "Stanu sem opravičil javno in osebno," je najprej odgovoril na očitke Švicarja, da ni prejel nobenega opravičila in nadaljeval: "Preko medijev sem se opravičil tudi Donni."

"Sprva nisem niti pomislil, da se bo to slišalo na televiziji, ampak se je zgodilo. Nekaj sem se iz tega že naučil, zagotovo tega ne bom ponovil, ne morem pa reči, da se tega, kar sem storil, sramujem." ATP ga je zaradi tega kaznoval z 10.000 dolarji, na kazen pa se ni pritožil. "Zaslužil sem si kazen, očitno pa je, da sem še zmeraj mlad. Sem pa dobil občutek, kot da me bodo naslednjič zaradi takšne poteze dali v zapor. Vsekakor sem prejel lekcijo," je še pristavil in za konec dejal: "Po drugi strani pa ne bom stopil na igrišče, brez da bi pokazal svoja čustva. Na igrišču bom bil vedno to, kar sem."