© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
01.09.2015 13:30:27

Avstrijci tekli na vrh skakalnice

David Robinson/Red Bull

Najboljši avstrijski skakalci se ne udeležujejo azijske turneje za poletno veliko nagrado. Doma so se raje pomerili v teku na vrh skakalnice Paula Ausserleitnerja v Bischofshofnu.

Šlo je za tekmo v seriji tekmovanj Red Bull 400 Austria, na kateri tekmujejo adrenalinski tekači. Avstrijski skakalci so se teka udeležili z dvema ekipama. Bolje so se odrezali Thomas Diethart, Manuel Poppinger, Andreas Kofler in Stefan Kraft, ki s časom dveh minut, 18 sekund in štirih stotink zasedli četrto mesto, le osem sekund za zmagovalci. Slabše je šlo zasedbi v sestavi Gregor Schlierenzauer, Heinz Kuttin, Marko Maurberger and Hary Rodlauer, ki je s časom 3:15.5 pristala na 18. mestu. Avstrijci so podoben tek organizirali že lani na kulmski letalnici v Bad Mitterndorfu, ki jo prenavljajo za svetovno prvenstvo v poletih.

Za skakalce je bil takšen tek zelo zanimiva izkušnja. "Ni bilo lahko; teh sto metrov smo vsi malce podcenili. Vsekakor na skakalnici raje skačem kot pa po njej tečem navzgor. Vse je hitreje in pristaneš s 135 kilometri na uro. Če tečeš, tega seveda ne občutiš," je občutke strnil veteran Andreas Kofler.

Tudi Stefanu Kraftu pri takšnem teku ni bilo lahko. "Na začetku sem si rekel, da moram že od starta na polno. Po 50 metrih pa moje noge niso več hotele početi tega, kar je hotela glava. Za nas je to nekaj povsem drugačnega, saj običajno delamo treninge za moč in hitrost. Vsekakor pa je tudi to vredno spoštovanja. Tega si zasluži vsak, ki v tak klanec preteče 400 metrov," je Stefan ponosen na svoj dosežek.