© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
28.06.2015 18:57:34

Je Novak Đoković prevarant?

Angleški mediji so se zelo obregnili ob nespretno izjavo Borisa Beckerja, trenerja Novaka Đokovića, nekateri so šli celo tako daleč, da so Srba proglasili za prevaranta.

Nekdanji nemški as je v intervjuju za Radio 5 dejal, da imata z Đokovićemzelo poseben odnos in da uporabljata posebne signale za komunikacijo med tekmo. 

"Mislim, da obstaja povezava, odnos, razumevanje med trenerjem in igralcem. Jasno, imam službo in najin odnos z Noletom je zelo intimen, ker gre za odnos posameznika s posameznikom. Pridejo trenutki, ko pogleda gor proti trenerskem boksu in potrebuje potrditev, da je to, kar dela, pravilno. In potem imam svoje metode, kako mu povedati, če je nekaj dobro ali če je slabo. Na njemu pa je potem, da to spremeni," je dejal Becker, kar so angleški mediji takoj pograbili in vse skupaj označili za "treniranje", kar je v moškem tenisu prepovedano.

V pravilniku piše, da "igralci ne smejo prejeti nikakršnih nasvetov od trenerja med tekmo (vključno z ogrevanjem). Kakršnekoli komunikacije, slušne ali vidne, med igralcem in trenerjem se lahko označijo kot 'treniranje'." 

Đoković je moral danes že odgovarjati na neprijetna vprašanja novinarjev, toda "treniranje" je zavrnil. "Rekel bi, da obstaja določena 'komunikacija'. Način, na katerega se spogledata s trenerjem, način, na kateri čutiš svoj boks in boks čuti, skozi kakšna obdobja greš. Mislim, da je to nekaj, kar ti daje potrditev, novo dozo samozavesti," je dejal številka ena moškega tenisa.

"Ni tako, da mi pove, kam moram servirati ali na katero stran nasprotnika naj igram, to se ne dogaja. Je bolj, da mi daje vzpodbudo, podporo in potrditev," je še povedal, nato pa na vprašanje o posebnih Beckerjevih 'signalih' odgovoril: "Poglejte, glede na vse kamere, ki so usmerjene v boks, mislim, da bi vi že videli, če bi dajal kakšna navodila kot so udari 'kick' servis, skrajšano žogico, backhend ali forhand."

Za konec je Đoković še dodal, da dokler gre za takšno vrsto komuniciranja, ne vidi nobenega problema in da tako ali tako to delajo vsi.