© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.06.2015 22:36:58

Vaterpolisti Ljubljane prvič državni prvaki

Arsen Perić

V pokritem olimpijskem bazenu v Kranju se je končalo državno prvenstvo v vaterpolu.

V četrti tekmi finala so prvi naslov prvakov v zgodovini osvojili vaterpolisti Ljubljane, ki so tokrat kranjski Triglav premagali z 11:7 (1:0, 3:1, 6:3, 1:3) in se s skupnim izidom 3:1 v zmagah veselili naslova državnih prvakov.

Ljubljana se je tokrat pokazala kot veliko bolj izkušena ekipa, ki je že v prvem napadu povedla, nato pa zadetkov dolgo ni bilo. V drugi četrtini je Triglav izenačil, a je Ljubljana nato kar trikrat zapored zadela in na veliki odmor odšla s tremi goli prednosti.

V tretji četrtini so si domači privoščili preveč nenatančnih podaj, kar so Ljubljančani izkoristili, dosegli štiri zaporedne zadetke za visoko vodstvo z 8:1, kar je že pomenilo, da je zmagovalec odločen. V zadnjem delu, ko je trener gostov Jure Škof na klop posedel najboljšega igralca in strelca Martina Puša, je Triglav to izkoristil in s tremi zadetki in nekoliko ublažil poraz.

Po tekmi je predsednik Ljubljane in vratar Andraž Žurman dejal: "Da bomo državni prvaki, smo napovedali lani, ko smo v finalu pokalnega tekmovanja morali priznati premoč Triglavu. Videlo se je, da smo skozi celo leto dobro delali in s kolektivno igro smo zdaj zasluženo osvojili naslov."

Najboljša strelca sta bila za Triglav s po dvema goloma Benjamin Popovič in Jaša Kadivec, medtem ko je pri Ljubljani s štirimi blestel Puš, Andraž Verač, David Kecman in Miha Fakin pa so prispevali po dva.