© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
22.05.2015 20:18:29

S kraljem peska ni dobro češenj zobati

Španski teniški igralec Rafael Nadal je dosegel, da mu v Parizu ne bo sodil Brazilec Carlos Bernardes.

V tenisu poznamo pravilo, ki pravi, da ima igralec ali pa igralka po izgubljeni oziroma osvojeni točki na voljo 25 sekund za prvi servis. Če to časovno omejitev preseže, sledi opozorilo, ob naslednjem tovrstnem prekršku pa izguba točke. Toda v praksi tenisači in tenisačice težav s tem pravilom nimajo, z izjemo španskega tenisača Rafaela Nadala.

927-54-Bernardes

Njegova dolgotrajna priprava na servis je verjetno vsem dobro znana, brisanje rok in obraza, popravljanje kratkih hlač in majice, nato sledi še dotik nosa in obrvi, zaradi vsega naštetega pa pogosto preseže to časovno omejitev. Do zdaj so mu sodniki redno gledali skozi prste, po robu pa se mu je do zdaj postavil le Brazilec Carlos Bernardes, ki ga je na februarskem turnirju v Riu kaznoval v skladu s pravilnikom.

Španec od takrat ni v najboljših odnosih z omenjenim sodnikom, po dvoboju, v katerem je moral priznati premoč Fabiu Fogniniju, pa je bilo slišati pogovor, v katerem je Nadal sodniku zabrusil: "Poskrbel bom, da na mojih dvobojih ne boš več sodil." Mimo te teme ni mogel niti na turnirju v Indian Wellsu, kjer je predstavnikom sedme sile dejal: "Ne zdi se mi prav, da je pet ali šest sekund bolj spornih kot pa preklinjanje, izvajanje raznih šovov na igrišču in razbijanje loparjev. Se opravičujem, ampak tega ne bom sprejel." 

In očitno je svoje dosegel, saj Bernardes ni in ne bo delegiran za sojenje na Nadalovih dvobojih na drugem letošnjem turnirju za grand slam.