© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/muk
STA/muk
27.08.2014 11:00:40

Priložnost za maščevanje

Reuters

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela nastope na zadnjem letošnjem turnirju za veliki slam v New Yorku. Hercogova je v prvem krogu v dveh nizih s 6:2 in 7:6 premagala Ukrajinko Jelino Svitolino, sicer 34. igralko sveta. Zdaj jo čaka stara znanka Jekaterina Makarova.

Komaj 19-letna Svitolina, nekdaj prva mladinka sveta, je bila na papirju brez dvoma favoritinja, saj je tudi na lestvici WTA precej mest pred Štajerko. A to najboljše slovenske igralke ni dosti zanimalo, saj je dvoboj odlično in odločno začela in že v peti igri tekmici prvič odvzela začetni udarec, ko pa je povedla s 5:2, je bilo jasno, kdo bo dobil uvodni niz. "S prvim nizom sem zelo zadovoljna. Odigrala sem ga taktično in tehnično tako, kot je bilo treba. Kljub temu, da mi prvi servis ni dobro stekel, sem z visoko ravnijo igre dobila niz," je po dvoboju povedala Hercogova, trenutno sicer 76. igralka sveta. 

Kaljut že danes 

Predvidoma ob pol desetih zvečer po našem času naj bi na igrišče v Flush Meadowsu vnovič stopil Blaž Kavčič, ki bo lovil svojo drugo uvrstitev v tretji krog na turnirjih za veliki slam. Naloga bo vse prej kot lahka, na nasprotni strani bo Francoz Jeremy Chardy, ki se trenutno na lestvici ATP nahaja 56 mest više od Slovenca. Do zdaj sta se na igrišču srečala dvakrat, enkrat je slavil Chardy, enkrat pa Kavčič.

Dodala je, da se ji je v drugem nizu igra malce podrla, Svitolina je to znala izkoristiti, bila blizu zenačenju, a 23-letna slovenska igralka je ostala dovolj zbrana in po uri ter 56 minutah igre se je lahko veselila zmage. In drugega kroga, s katerim je že izenačila svojo najboljšo uvrstitev v Flushing Meadowsu. "Vesela sem te zmage, saj mi v zadnjem obdobju ni šlo ravno vse po načrtih. Vem, da se trdo delo na treningih slej ko prej mora pokazati tudi v rezultatih," se zaveda Hercogova, ki jo v drugem krogu US Opna čaka 17. nosilka Rusinja Jekaterina Makarova, ki je v prvem krogu gladko s 6:4 in 6:2 izločila domačinko Grace Min.

Lani je bila prav Makarova, ta čas 18. igralka z lestvice WTA, krvnica Hercogove, le da takrat že v prvem krogu. Ob letu osorej ima slovenska igralka lepo priložnost za maščevanje. Maščevanje pa je jed, ki je najbolje servirana hladna. "Zdaj me čaka neugodna Makarova. Očitno mi je na US Opnu ta igralka usojena in mogoče je edini način, da se je "znebim", dobra igra in zmaga! Proti njej bo treba zaigrati še na višji ravni kot danes. Če mi bo to uspelo, bo imela z mano velike težave," je še napovedala Hercogova.