© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
29.07.2024 17:53:20

Ali je res izpustil vrata?! Savšek je prišel v cilj, prevzel vodstvo, potem pa je sledil velik šok!

profimedia

Benjaminu Savšku se ni izšlo, da bi obranil naslov olimpijskega prvaka in je ostal brez kolajne v Parizu.

Slovenija še naprej ostaja brez olimpijske medalje v Parizu. Danes se je ogromno pričakovalo od branilca olimpijskega zlata iz Tokia in aktualnega svetovnega prvaka Benjamina Savška, ki se je prebil v finale slaloma na divjih vodah. 37-letni kanuist je bil eden glavnih favoritov za kolajne, saj je v polfinalu zasedel peto mesto.

V finalu je začel odločno, potem pa je sledil dotik petih vrat in dobil je pribitek dveh sekund. Savšek je odločno nadaljeval do cilja in izgubljen čas z odlično vožnjo priboril nazaj ter v cilju prevzel vodstvo. Dvignil je roke in se razveselil, a veselje ni trajalo dolgo. Po prihodu v cilj so sodniki ocenili, da je Slovenec peta vratca izpustil in je posledično dobil petdeset sekund pribitka ter je izpadel iz boja za medalje. 

Na koncu je zlato osvojil Francoz Gestin, ki je bil več kot pet sekund hitrejši od konkurence, drugi je bil Britanec Burgess, tretji pa Slovak Benuš. Če bi Savšek dobil namesto petdesetih le dve sekundi dodatka, bi končal na tretjem mestu, toda odločitev sodnikov je Slovencu onemogočila boj za medalje.